Eskişehir’de yaşayan 45 yaşındaki Dilek Kapkın, Ramazan ayında süslediği motosikleti ve davuluyla mahalle sakinlerini sahura kaldırıyor. Kapkın, hem geçimini sağlamak hem de kornea nakli bekleyen 6 yaşındaki torunu için para biriktirmek amacıyla çalışıyor.
Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Göztepe Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi 45 yaşındaki Dilek Kapkın, 5 yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra küçük oğluyla birlikte yaşamaya başladı. Karton ve plastik toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Kapkın, aynı zamanda 6 yaşındaki torunu Tarık Can Özdemir’in kornea nakli olabilmesi için birikim yapıyor.
Geçirdiği trafik kazası sonrası sağ gözünün görme yetisini kaybeden torununun tedavisi için mücadele eden Kapkın, Adana’da gittikleri hastanede kornea nakli gerektiğinin söylendiğini, şu anda ise haber beklediklerini ifade etti.
Göztepe Mahalle Muhtarı Ahmet Sungur’un durumu fark etmesi üzerine süreç yeni bir boyut kazandı. Sungur, konuyu Dede Mahallesi Muhtarı Meral Karayel ile paylaştı. Bunun üzerine Karayel, Kapkın’a Ramazan davulcusu olmayı teklif etti. Teklifi kabul eden Kapkın, hazırlıklara başladı.
Karton topladığı motosikletini ve davulunu renkli ışıklarla süsleyen Kapkın, Ramazan ayında Dede Mahallesi sokaklarında sahur vakti davul çalmaya başladı. İterek çalıştırdığı motosikletiyle sokağın başına gelen Kapkın, ardından yürüyerek davulunu çalıyor ve mahalle sakinlerini sahura uyandırıyor.
Konuya ilişkin detayları anlatan Kapkın: "Küçük bir mahalle, insanların yüreği büyük. Sonra vesileyle muhtarımla tanıştırdılar. Muhtarımın yanına geldim, çok güzel bir gönlü var Allah razı olsun. O da çok güzel bir şekilde destekledi. Daha güzel görünsün, insanlar hem tedirgin olmasın, daha hoş olsun diye motorumu ve davulumu ışıklarla süsledim. Sokağın başında motosikletimle duruyorum, sonra sokak boyunca yürüyerek davulumu çalıyorum. Orayı bitirdikten sonra tekrar motoruma binip diğer sokaklara geçiyorum. Kadın olduğum için biraz da tedirgin oluyorum, korkuyorum ama insanlarımız Allah razı olsun çıkıp balkonda el sallamaları bana özgüven veriyor. İlk çaldığımda biraz çok korktum ama Allah razı olsun muhtarımız da daha önce beni sosyal medyada ‘davulcumuz' diye paylaştığı için rahatım. Balkonda bana bakmaları, el sallamaları oldu, selam veren oldu. İlk günü çok soğuktu, kar yağıyordu, biraz üşüdüm gerçekten. Saat 3'te çalmaya başlıyorum, saat 03.50'ye kadar yani bitiriyorum’’ ifadelerini kullandı.
Torunu için verdiği mücadeleyi anlatan Kapkın: "Benim bir torunum var, 6 yaşında. Aslında bütün mücadelem onun için. Kazadan dolayı sağ gözünü kaybetti ve kornea nakli olacak. Ona bir ışık olmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Burada doktora daha gitmedik, daha önce Adana'da hastaneye gitmiştik, orada kornea nakline ihtiyaç olduğu söylenmişti. Şu anda Adana'dan bir haber bekliyoruz. Trafik kazasında gözü bu hale geldi torunumun gözü, şu anda 6 yaşında. Motorumla karton, plastik topluyorum. Motosikletimi 5 senedir kullanıyorum. Üçü evli, bir de 7'nci sınıfa giden olmak üzere 4 çocuğum var" şeklinde konuştu.