Demokrat Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Abdulkadir Göztaş şu ifadeleri kullandı;

"Asrın felaketi olarak değerlendirilen bir deprem yaşadık. Üzüntülüyüz. Hepimizin acısı var. Yaşadığımız ve gördüklerimizi sizlere anlatmak istiyorum. Depremin ilk gününden itibaren süreci yakından takip ettik. İkinci günü deprem bölgesine ulaştık. 4. gününde bizzat ben Hatay’a gittim. Hatay’ın köylerinde gıda, kıyafet, battaniye gibi ihtiyaçları depremzedelere teslim ettik. Gözlerimle gördüğümü söylüyorum. 4. günde AFAD bizim olduğumuz bölgede yoktu. Altıncı günden sonra hepsi orada vardır orası ayrı. Biz gördüklerimize şahidiz. Eleştiri yapanlar hedef alınıyor. Her şey apaçık ortada. Bir yardım kampanyası başlatıldı. Allah verenlerden razı olsun.

Bir yerde afet olduğunda insanlar o bölgeden kaçar. Ama burada durum tam tersiydi. 81 ilden vatandaşlar akın akın o bölgeye giderek tek yürek olduk. Faydam dokunsun diyen herkes oradaydı. Bu yaşananların sorumlusu imar affını çıkaranlardır. İmar affı oturuma uygun olmayan binalara izin verilmesidir. Harcı yatıran herkes faydalanabilir diyor ama sonuç böyle hüsran oluyor.

Demokrat Parti olarak imar affı diye bir şey duymak istemiyoruz. Tüm binalar yasal prosedürlere uyularak yapılmalıdır. Koca bir aile yok olmuş. Ailesinden insanlar kaybeden depremzedeler var. Demokrat Parti olarak yardımlarımız devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."