Eskişehir’de kış mevsimine girilmesiyle birlikte vatandaşlar, bal kabağına büyük rağbet gösteriyor. Lezzetiyle yiyenleri büyüleyen ve sofraları süslemek üzere römorklara yüklenen coğrafi işarete sahip bal kabağı, semt pazarlarında yerini almaya başladı. Fiyatı 20 lira olarak satışa başlandı. 

Altın fiyatları ne oldu? 17 Mayıs Cuma çeyrek, tam, gram altın güncel fiyat listesi! Altın fiyatları ne oldu? 17 Mayıs Cuma çeyrek, tam, gram altın güncel fiyat listesi!

Kışın vazgeçilmez lezzeti olan balkabağının hem tatlısı hem çorbası yapılırken faydaları saymakla bitmiyor.İçerisinde bulunduğu yüksek liflerle birlikte sindirim sistemini düzenler ve aynı zamanda beta-karoten bakımından zengin olmasıyla birlikte göz sağlığını korur ve cilt sağlığını iyileştirme özelliğine sahiptir.

Bal kabağı, A vitamini, C vitamini, potasyum ve diğer önemli besin maddeleri bakımından zengindir. A vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir ve göz sağlığını korur. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra cilt sağlığınızı korur. Potasyum bakımından da  kan basıncını düzenler ve kalp sağlığını destekler. Bal kabağı, düşük kalorili bir besin olup kilo kontrolüne yardımcı antioksidan vücudun bağışıklık sistemini güçlendirirken öte yandan hücresel hasarı azaltır.