Olay, 15 Mayıs 2022 yılında Kocaeli’nin  Kemalpaşa Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki parkta meydana geldi. 16 yaşındaki lise öğrencisi Kıvanç Uman ile 14 yaşındaki şahıs  arasında kız meselesi sebebiyle kavga çıktı. Çıkan kavgaya 2 kişi daha müdahil oldu. Şahısların darbeleriyle yere yığılan Kıvanç ağır yaralandı. İlk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Kıvanç Uman, olaydan 4 gün sonra hayatını kaybetti. Olaya ilişkin inceleme başlatan polis ekipleri; 18 yaşından küçük olan 5 şüpheli şahsı gözaltına aldı. İfadeleri sonrasında 2 şahsı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
3 sanık hakkında "kasten öldürme"; 2 sanık hakkında ise "azmettirme" suçundan açılan davanın ilk duruşması Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar, taraf avukatları, tanıklar ve maktulün ailesi katıldı. Olay günü yaşananları anlatan 2 sanık, arkadaşımla evde otururken bilmediğim bir numara beni aradı. Biraz konuştuktan sonra kendisinin A.Ç. olduğunu söyledi ve beni Valilik Konağı'nın oradaki parka çağırdı. Orada Kıvanç Uman, bir şahıs ve A.Ç. vardı. Biraz konuştuktan sonra beni tehdit etmeye başladı. Bana, 'Beni sinir etme, senin kafanı keserim, çantamda ki bıçakla seni buralarda gezdirmem' dedi, Kıvanç bana, 'Senin sevgilini nasıl aldım, erkekliğini de öyle alacağım' deyip beni teke tek kavga etmeye çağırdı. Ben de bunu kabul ettim" dedi. Azmettirme suçundan yargılanan şahıs, "Kavga sırasında Kıvanç'ın yorgun halsiz kaldığını görünce korktum ve onu desteklemek istedim. Yorgun düştüğü için sanığı değil, Kıvanç'ı desteklemek istedim" diye konuştu. Aynı suçtan yargılanan  bir farklı sanık ise olayı görmediğini söyleyerek, suçlamayı kabul etmedi.

Sanıklardan şikayetçi olan maktulün annesi Derya Uman, "İddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Hiçbiri çocuğumun arkadaşı değil. Benim oğlum köpekten korkardı. Sanıkların hepsi çelişkili ifade veriyor. Hepsi birbirini yakmanın derdinde. Sanık ve tanıklar aileleri tarafından ifade konusunda tehdit altında. Benim çocuğum sokak yüzü bilmez, takdirlerle dolu hayat vardı. Oğlum spordan spora koşan biriydi. Oğlum katledildi" şeklinde konuştu.Tanık olarak dinlenen kavganın odağındaki kız arkadaş, “ kasten öldürme suçundan yargılanan sanık  ile 2-3 günlük sevgililik durumumuz olmuştu. Sanık ile ayrıldıktan sonra bir kez dışında aynı ortamda hiç denk gelmedik. Kıvanç ile sevgililik durumumuz olmuştu ancak 2 yıllık bir arkadaşlığımız vardı. Kıvanç ölmeden önce biz ayrılmıştık. Olaya ilişkin görgüm yoktur" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.