Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kurtarma çalışmalarına destek için Meksika'dan 150 kişilik arama kurtarma ekibi Türkiye'ye gelmişti.

Meksika Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından Türkiye’deki depremde arama kurtarma çalışması yapan köpek Proteo’nun yaşamını yitirdiğini duyurdu. Proteo’nun arama kurtarma çalışmaları sırasında enkaz altında kaldığı öğrenildi. Bakanlık paylaşımına, “Kahramanca çalışman için teşekkür ederiz. Görevini başardın Proteo” notunu düştü.

TÖREN DÜZENLENDİ
Öte yandan depremin ardından 2 kişiyi kurtarırken hayatını kaybeden arama kurtarma köpeği Proteo için tören düzenlendi.

Proteo, enkazın üzerine çökmesi sonucu hayatını kaybetti. Proteo'nun eğitmeni Villeda ise yayımladığı bir video ile yol arkadaşına, "Seninle gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Çünkü sen her zaman güçlü, çalışkan ve asla pes etmeyen bir köpektin. Şimdi tek yapmam gereken sana teşekkür etmek. Maalesef benimle ülkemize dönemeyeceksin, ancak seni hep hatırlayacağım. Umarım tüm Meksika seni daima hatırlar, asla unutmaz. Bir gün tekrar buluşacağız." sözleriyle veda etti ve bu esnada gözyaşlarına hakim olamadı.

Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard da Twitter hesabından Proteo'nun ölümünden duyduğu üzüntüyü belirtirken, "Meksika'nın ve halkımızın adını onurlandırdı" dedi.