Topçu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Maalesef dün Eskişehir Büyükşehir Belediyesi meclisinden şebeke suyuna Cumhur ittifakı nın HAYIR demesine rağmen CHP li Meclis Üyeleri nin EVET oyu vermesi sonucu % 40 zam kararı çıktı.

Halkımızın zor günler geçirdiği bu dönemde, şu anki mevcut durumda bile zarar etmeyen ESKİ ‘nin böyle büyük bir zamma ihtiyacı var mıydı gerçekten? Saat 18.00 da karar alıp 00.00 da yeni tarifeye geçileceği açıklanarak vatandaşın su yükleme noktalarında metrelerce kuyruk oluşturmasına sebebiyet vermek üstelik satın alınabilecek su miktarını 200 –TL ile sınırlandırmak ne hukuka ne insanlığa sığar!

Kendini “halkçı belediye “olarak nitelendiren Büyükşehir Belediyesi’ne, vatandaşımıza bu mağduriyeti yaşatmak hiç yakışmadı! Bu yapılan fırsatçılıktır, bu yapılan Eskişehir halkına zulüm dür, bu yapılan halkımızın parasını cebinden zorla almaktır. Büyükşehir Belediye Başkanı’na yapılan zammın bir an önce geri çekilmesini ve yanlıştan bir an önce dönülmesini tavsiye ediyoruz. Milliyetçi hareket partisi olarak bu zammın iptali için gereken başvuruları yapacağımızdan halkımızın hiç şüphesi olmasın.”