Gece saatlerinde Ankara-Niğde Otoyolu'nun Aksaray’ın Ağaçören ilçesi mevkiinde meydana gelen kazada büyük bir facia yaşandı. Ankara istikametine seyir halinde olan Ahmet Rauk (47) yönetimindeki 46 MA 5158 plakalı otomobil, lastiği patladığı için emniyet şeridinde duran Ş.D. (32) idaresindeki 34 BMA 234 plakalı kamyonete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle her iki araç da hurdaya döndü.
Kurtarma Çalışmaları Seferber Edildi
Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerinde adeta can pazarı yaşandı. Araçlarda bulunan toplam 9 kişi yaralanırken, sağlık ekipleri yaralıları hızla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Ancak, kazada otomobil sürücüsü Ahmet Rauk hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç yolcu İrem Deniz ise olay yerinde hayatını kaybetti.
Jandarma Olay Yerinde Detaylı İnceleme Başlattı
Jandarma ekipleri kaza mahallinde detaylı incelemelerde bulundu. Kazanın kesin sebebini belirlemek için Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı. İlk belirlemelere göre, lastik patlaması nedeniyle emniyet şeridinde duran kamyonetin çarpışmaya neden olduğu değerlendirilirken, araçların hız ve fren mesafelerinin de detaylı olarak inceleneceği öğrenildi.
Soruşturma Devam Ediyor
Jandarma ekipleri kazayla ilgili detaylı incelemelerine devam ederken, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı olayın tüm yönleriyle araştırılması için soruşturma başlattı. Yetkililer, kazanın oluş sebeplerinin titizlikle incelendiğini belirtti.