Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe şu açıklamaları yaptı;

“Çaya zam geldi haberlerinden sonra marketlerde 1 kilogramlık çay kalmadı. Öğrendiğimiz kadarıyla çaya yüzde 43 oranında zam gelmiş. Yani bugüne kadar 100 lira ödeyerek aldığımız çayı artık 143 liraya alacağız. Bu ülkede asgari ücret 8 bin 506 lira. Vatandaş artık ne yapacağını şaşırdı. Halkımızın bir çay keyfi vardı onu da zehir ettiler. Çay temel bir gereksinim. Bu kadar yüksek bir zam kabul edilemez. Acilen hükümetin bu zamlara engel olacak çözümler bulması gerekiyor. Türk halkı dünyada en çok tüketen toplumdur. Bunu unutmamak lazım. Çay bu halk için çok önemli. İnsanları çay içemez duruma getirmeyin. Halkını düşünen bir hükümet görmek istiyoruz.

Kahvehaneci esnafı da bu zamdan kötü etkilenecek. Eskişehir’de çay satış fiyatını ilgili oda 5 lira olarak açıkladı ancak bizim gördüğümüz kadarıyla esnaf 5 liraya çay satamıyor. 3-4 liraya piyasada çay satılıyor. Esnafın çay maliyetini artarsa 3-4 liraya nasıl çay satsın. Şüphesiz esnafın işi daha da düşecektir. 

Son olarak 8 bin 506 lira olan asgari ücret oldukça yetersizdir. İnsanlar kira mı ödesin, karnını mı doyursun, üstüne başına bir şeyler mi alsın, faturalarını mı ödesin. Asgari ücret acil olarak güncellenmeli. Dolar karşısında her geçen saat eriyen bir asgari ücret var. Asgari ücret 550 doların altında olmamalıdır. Bu sebeple 12 bin 500 lira civarında bir asgari ücret kararı alınmalı ve acilen uygulanmalıdır.”