İstikbal Gazetesi'nden Özge Zaim'in haberine göre; Eskişehir’de yaşanan yağışların ardından Çamlıca Mahallesi’nde bulunan Baksan Sanayi Sitesi göle döndü. Esnaf göle dönen sokaklar yüzünden iş yerlerine ulaşmakta zorluk çekerken, Tepebaşı Belediyesi ve ESKİ’nin sorumluluğunda olan alt yapı eksiklikleri için ateş püskürdü.

Sabah erken saatlerde iş yerini açmak için dükkana gelen esnaf, isyan etti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a ve ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen’e tepki gösteren esnaf, “Sesimizi duyun. Alt yapı sorununu burada bir an önce giderin” dedi.

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın, böylesine normal bir yağışta dahi maalesef Baksan sanayi sitesinde birçok esnafın işyerlerine giremediğini, ticaretini aksatmak durumunda kaldığını söyledi.

“BELEDİYE GÖREVDEN KAÇTI”

“4 yıllık meclis üyeliğim dönemimde 2019 yılından bu yana her fırsatta Baksan Sanayi sitesinin bu içler acısı durumunu birçok defa mecliste dile getirdim” diyen Aydın,

“Ancak belediyeden maalesef her seferinde kooperatif vs. denilerek görevden kaçınıldı. Oradaki esnaf sizden hizmet bekliyor. Birçoğu kendi imkânlarıyla kapısının önüne beton dökmek suretiyle yazın tozdan, kışın çamurdan kurtulmaya çalışıyor. Baksan sanayi esnafına tüm bu sıkıntılar için hangi çözümü sundunuz ki şimdiye kadar geri çevrildi? İşte en son geçtiğimiz yıl maalesef ki çözüm olarak getirdikleri plan sadece bir kat artırımı ve burada sanayiciliği, üretimi bitirmeye yönelikti. O gün meclis başkanvekili açık açık burada artık üretimin olmayacağını yeni ruhsatlar verilmeyeceğini söylüyordu” dedi.

“ASIL PROBLEM ALT YAPI”

Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizse bölgede başka sanayi sitesinin olmadığını bu bölge insanı için Baksan’ın ulaşım ve hizmet noktasında çok önemli olduğunu burada üretim ve hizmetin devam etmesi gerektiğini dile getirerek orada dükkanların birbirine geçme olduğunu dolayısıyla bu planla orada bir dönüşüm yapılamayacağını, oranın asıl probleminin altyapı olduğunu eğer bir dönüşüm olacaksa bu planların daha uygulanabilir ve ihtiyacı karşılayacak şekilde hazırlanması gerektiğini defalarca dile getirdik. Ancak buna rağmen görev savmak kabilinden çoğunluk kararına güvenerek böyle bir şeyi getirdiler bizde güvendikleri dönüşüme engel olmamak adına üretimin bitmemesi şartıyla yetmez ama evet diyerek kabul oyu vermiştik ancak şu an geldiğimiz noktada ne bu dönüşümü sağlayabildiler ne sorunları çözebildiler yine aynı sıkıntıları yaşıyoruz.”