Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Yılmaz Büyükerşen, arife günü gittiği Malatya’da Ramazan Bayramını depremzedelerle karşıladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bölgede bir araya gelerek bir dizi ziyarette bulunan Büyükerşen, “Yurttaşlarımıza umut ve moral olmak için geldik” dedi.

Bayram günü ise Başkanlar Büyükerşen ve Gürün, emekçiler ve vatandaşlarla bayramlaştı. Ardından bölgeye ulaşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelen Büyükerşen, düzenlenen vatandaş buluşması ve basın toplantısına katıldı. Akşener, Büyükerşen’e afetin yaşandığı ilk günden bu yana gösterdiği duyarlılık ve özellikle bayramda depremzedelerle bir araya gelerek moral ve desteği dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Basın açıklaması sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte kent ziyaretlerine devam eden Büyükerşen, kentte yaşanan hasarı ve yıkımı yerinde inceledi, esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Yılmaz Büyükerşen bölgede yaşanan yıkımın ve acının büyük olduğunu belirterek, “Ramazan Bayramında yurttaşlarımıza umut olabilmek, moral olabilmek için Malatya’ya geldik. Ramazan ayının son iftarını ise Malatya’da aylardır depremin yaralarını sarmak için özveriyle çalışan ESKİ ekiplerimiz ve Muğla Büyükşehir Belediyemizin personeli ile birlikte açtık. Deprem bölgesinde görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Ramazan Bayramının birinci gününde de Malatya’da yurttaşlarımızla bir arada olduk. Millet İttifakı ortağımız İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ile birlikte Malatya’da yurttaşlarımızı dinledik. Depremin ilk gününden beri olduğu gibi bundan sonra da büyük acıyı yaşayan yurttaşlarımızın yanında olacağız. ESKİ ekiplerimiz halen bölgede çalışıyor. Yıkım ve acı çok büyük ama bu zor günleri dayanışma ile atlatabileceğimizi unutmayalım. Tekrar Malatya halkına ve depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun diyorum. Bir nebze olsun onlara moral olabildiysek ne mutlu bizlere” dedi.