Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 etap halinde yapımı tamamlanacak ve Frig Vadisi’ne ulaşımı sağlayacak Seyitgazi-Han ilçeleri arasında kalan yolda son aşamaya geçiliyor. İller Bankası yolun son etap yapımının tamamlanması için 15 milyon TL’lik krediye onay verirken Başkan Büyükerşen, çalışma ile birlikte Eskişehir turizminde yeni bir dönemin başlayacağını belirtti. Büyükerşen kredinin sağlanması konusunda yakın ilgisi ve desteği nedeniyle Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’ya teşekkür etti.
Eskişehir’e 80 km uzaklıkta bulunan ve 71 yıl sonra arkeolojik kazıların tekrar başlayacağı Yazılıkaya Midas Kale ve Frig Vadisi bölgesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanacak yol ile yeni bir aşamaya geçecek.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken binlerce yıllık gizemli tarihi ile Frig Vadisi’nin kalbi olan Midas Anıtı’na ulaşımı kolaylaştıracak 3 etaplık yol yapımına 2019 yılında başlayan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

Yol çalışmasının 41 km uzunluğundaki ilk 2 etabı olan Han ve Seyitgazi İlçeleri arasındaki bağlantıyı sağlayan, Seyitgazi İlçe Merkezi-Cevizli-Bardakçı-Hankaraağaç-Gökçekuyu mahalle yolları ile Han İlçesi sınırları içerisindeki Yazılıkaya Midas Anıtına bağlantıyı sağlayan, Gökçekuyu-Kayı-Yazılıkaya mahalle yolları Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından beton yol uygulaması ile tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin 3’üncü etap yol çalışması olan ve halen yapımı devam eden 27 km uzunluğundaki Frig Vadisi’ni Eskişehir-Afyon karayoluna bağlayan, Yazılıkaya-Çukurca-Şükranlı-Sarıcailyas-Örencik yolunun tamamlaması için Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 26 Temmuz 2022 tarihinde İller Bankası’ndan 15 milyon TL’lik kredi talebinde bulunuldu. İLBANK A.Ş. tarafından verilen belediyeye verilen cevapla kredi talebinin onaylandığı bildirildi.

Yolun altyapı çalışmaları tamamlanırken kredinin onaylanması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından başlatılan sıcak asfalt serimi hızlı bir şekilde bitirilerek yol ulaşıma açılacak. 

Frig Vadisi ve Midas Anıtı’nın gerek Eskişehir gerekse ülkemiz için çok değerli bir dünya mirası olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Frig Vadisi ve Midas Anıtı eserleriyle, güzel ve büyüleyici doğasıyla, efsunlu vadisiyle inşallah turizmde hak ettiği yere ulaşacaktır. Şehrimiz için önemli bir turizm destinasyonu olan Frig Vadisine güvenilir ve konforlu ulaşımın sağlanması için başlattığımız yol çalışmasında İller Bankası’ndan talep ettiğimiz kredinin onaylanması, son etap çalışmalarımızı da hızlandıracak. Kredinin verilmesi konusundaki yakın ilgisi ve desteği nedeniyle Eskişehir Milletvekilimiz Prof. Dr. Nabi Avcı’ya teşekkür ediyorum. Eskişehir turizmine büyük ivme kazandıracak yolun tamamlanması ile başta Han ilçemiz olmak üzere bölgede önemli bir turizm hareketliliği olacaktır. Bunun da bölge halkının ekonomik yönden kalkınmasını ve Eskişehir’in turizmden daha fazla pay almasını sağlayacağını düşünüyorum. Kent merkezindeki şehir turizmi ile iç turizmde önemli bir aşamaya geldiğimizi şehrimizdeki turist hareketliliğinden görebiliyoruz. Şimdi de Frig Vadisi bölgesinin en acil ihtiyacı olan yol konusunun çözülmesi ile çok önemli bir aşamaya daha geçiyoruz” dedi.