Bir metal detektör kullanıcısı, şimdiye dek keşfedilmiş en büyük Anglosakson sikke hazinesini gün yüzüne çıkardı. Toplamda 131 altın sikke ve 4 altın nesneden oluşan hazine, definecinin 6 yıl süren arayışları sonucunda tamamlandı.

2016 ile 2020 yılları arasında dedektörüyle hazinenin büyük bir kısmını ortaya çıkaran amatör defineci, kimliğinin gizli tutulmasını istedi ve buluntu parçalarını British Museum'a teslim etti. Sikkelerin altın içeriği yüzde 85 ila 95 arasında değişiyor.

MS. 600 civarında gömüldüğü tahmin edilen hazine, henüz bilinmeyen nedenlerle İngiltere'nin West Norfolk bölgesinde bulundu. Ancak, buluntuların tam yeri güvenlik sebepleriyle açıklanmadı.

Bir metal detektör kullanıcısı, Birleşik Krallık'ta keşfedilmiş en büyük Anglosakson sikke hazinesini buldu. Hazine, 131 altın sikke ve 4 altın nesneden oluşuyor ve defineci 6 yıllık bir süreçte bunları topladı.

Altın sikke ve nesnelerin yüzde 85 ila 95'i altındandır.

Hazine, MS. 600 civarında gömülmüş olup İngiltere'nin West Norfolk bölgesinde bulundu. Tam yer, güvenlik gerekçeleriyle açıklanmamıştır.