Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmede, ekonomiden güvenliğe birçok alanda iş birliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Miçotakis, Erdoğan'ın davetiyle 13 Mayıs'ta Ankara'yı ziyaret edecek.

Opel, her modelin elektrikli versiyonunu sunan ilk Alman markası olacak Opel, her modelin elektrikli versiyonunu sunan ilk Alman markası olacak

İki lider arasında, 7 Aralık 2023 tarihinde Atina'da düzenlenen Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi'nde başlayan diyaloğun ardından ilişkilerde önemli bir adım atılmış oldu. Bu yakınlaşma, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti sırasında Miçotakis arasında imzalanan Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Hakkında Atina Bildirgesi ile pekiştirildi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması hedeflenirken, ekonomi başta olmak üzere ulaştırma, bilim teknoloji tarım, turizm, sağlık ve beşeri ilişkiler gibi çeşitli alanlardaki işbirliğinin geliştirilmesi planlanıyor. Ayrıca, Türk vatandaşlarının Yunan adalarına seyahatlerinde uygulanan kolaylaştırılmış vize prosedürünün devamı ve düzensiz göçle ortak mücadele gibi konular da görüşme gündeminde yer alacak.

Miçotakis'in ziyareti sırasında Sağlık ve Tıp Bilimleri ile Afet ve Acil Durum Yönetimi konularında da anlaşmalar imzalanması öngörülüyor. İki liderin, ziyaret sırasında ortak bir açıklama yaparak Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki olumlu gidişatı vurgulaması bekleniyor.