CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce hakkında yürütülen sürece ilişkin yaptığı açıklamada, belediyenin gerekli adımları gecikmeden attığını belirtti.

“Başkanımız Ünlüce Gereğini Gecikmeden Yapmıştır”

CHP Eskişehir Milletvekili Arslan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Eskişehir’de ortaya atılan iddiaların ardından Başkan Ünlüce yönetimindeki belediyenin süreci hızlı şekilde ele aldığını ifade etti.

Milletvekili Arslan açıklamasında: ‘’Eskişehir’de yürütülen tartışmada gerçek nettir: Bir iddia ortaya atılmış, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce gereğini gecikmeden yapmıştır. İnceleme başlatılmış, İç denetim mekanizmaları işletilmiş, Hukuki süreç devreye sokulmuş ve sorumluluk alınarak, ESKİ Genel Müdürü görevinden ayrılmıştır’’ ifadelerine yer verdi.

Eskişehir’de Vatandaş İsyan Etti: Pazardan Alınan Dutlar Küflü Çıktı!
Eskişehir’de Vatandaş İsyan Etti: Pazardan Alınan Dutlar Küflü Çıktı!
İçeriği Görüntüle

‘’Süreç Şeffaflık ve Ciddiyetle Yürütülmektedir’’

Sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Arslan: ‘’Süreç; şeffaflıkla ve ciddiyetle yürütülmektedir. Buna rağmen; Sandıkta kazanamadıkları yerel yönetimleri; soruşturmalarla, suç duyurularıyla ve siyasi baskıyla dizayn etmeye çalışan fırsatçı bir anlayışla karşı karşıyayız’’ dedi.

‘’Bu Mesele Hukukun ve İdari Denetimin Konusudur’’

Konunun siyasi bir tartışma alanı olmadığını ifade eden Arslan: ‘’Bizim duruşumuz nettir: Bu mesele siyasetin değil, hukukun ve idari denetimin konusudur’’ dedi.

Milletvekili Arslan açıklamasının sonunda: ‘’Eskişehir’i yöneten irade; hatası varsa düzeltir, eksik varsa giderir, ama bu kenti kirli siyasi hesaplara teslim etmez. Ne yaparsanız yapın; Başkanımızın yanındayız. Eskişehir burada. Biz buradayız’’ ifadelerine yer verdi.