Şu son salgın hastalığında destan yazan Türk sağlık çalışanları, başta hekimlerimiz olmak üzere tamamı halkımızın nezrinde birer kahraman olarak nitelendirilmiştir..

Kendi canlarını riske atarak salgın hastalığa adeta savaş açan sağlık çalışanları arasında maalesef virüs bulaşması sonrasında hayatını kaybeden meslek şehitlerimiz de olmuştur..

Bunlardan birisi olan ve öleceğini anlayan İstanbul Nişanca Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Yavuz Kalaycı ölmeden önce, "ÇOCUKLARIM DAHA ÇOK KÜÇÜK ONLARA SAHİP ÇIKIN" şeklindeki dileği karşılıksız kalmamış, 19 Nisan Pazar günü vefat eden doktorumuzun çocuklarına eğitim hayatları boyunca burs bağlayan Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) sahip çıkmıştır..

KAHEV'li hekimlerimiz diyorlar ki:
‘’Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) üyesi kadın hekimler olarak ,ülkemizi etkisi altına alan COVİD-19 pandemisine karşı mücadelemizi, hiçbir karşılık beklemeden canımız pahasına, en ön saflarda vermeye devam etmekteyiz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok sağlık emekçilerini tehdit eden bu hastalık yüzünden, son bir aylık süreçte, aralarında çok değerli hocalarımızın da olduğu, birçok çalışma arkadaşımızı kaybetmekten dolayı çok derin bir üzüntü duyuyoruz..
KAHEV ailesi olarak, içinden geçmekte olduğumuz bu zor süreçte kaybettiğimiz sağlık çalışanlarının geride kalan çocuklarını emanetimiz olarak görüyor, toplum sağlığı için canını veren arkadaşlarımızın gözlerinin arkada kalmaması adına evlatlarımız için elimizden  gelen her şeyi yapacağımızın sözünü veriyoruz. İlk etapta çocuklarımızın yaşadıkları bu çok ağır kayıpların  eğitim hayatlarını olunsuz etkilememesi için gerekli çalışmalara büyük bir hızla başlamış bulunmaktayız..
Bu itibarla, KAHEV olarak, Dinamik Acil Tıp Eğitimi (EM-DATE) grubu iş birliğinde, yaşadığımız süreçte hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının çocukları için bir burs oluşturmuş durumdayız.. Söz konusu fonda birikecek bağışlarla,koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden çalışma arkadaşlarımızın çocuklarına eğitim hayatları boyunca burs vermeyi hedeflemekteyiz.. 
Korona virüs salgınıyla mücadelede hepimizin sağlığı için can veren çalışma arkadaşlarımızın bize emaneti çocuklarının eğitim hayatını güvence altına almak için başlattığımız bu harekete vereceğiniz desteğe Vakıf olarak şimdiden teşekkürlerimizi sunarız."

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı... 

Bir sosyal medya platformunda, Türkiye’nin her köşesinden ve yurt dışından binlerce kadın hekim bir araya gelerek maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine  devam etmekte zorlanan her yaş grubundan öğrenciye destek vermesiyle başlayan iyilik hareketi 2018 yılının son günü KAHEV-Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı olarak resmileşmişti... 

Türkiye’nin kültürel, bilimsel ve sosyal gelişimine hizmet vermek amacıyla faaliyetlerini devam ettiren KAHEV, bugün 1000 dolayında çocuğumuza düzenli burs sağlamanın yanında devlet okullarına kütüphane ve laboratuvar kurulumu, okul yenilemeleri, kırtasiye yardımları gibi çok sayıda eğitime destek projesinin hayata geçirmekte... 

KAHEV’in gerçekleştirdiği faaliyetler hakkındaki bilgileri Vakfın web sitesi ya da sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz...