10 Mart’ta Türkiye’de ilk Covid-19 vakası tespit edildi ve önlemler alınmaya başladı. Salgın durdurmak için alınan önlemler doğal olarak çok sert oldu. Önlemlerin sonucu olarak salgın kontrol altına alınırken tabi ki ekonomik zorlukları beraberinde geldi. Devleti yönetenler destek paketi açıklarken bir de yardım kampanyası başlatıldı. Devlet tarafından yardım kampanyası başlatılması eleştirilse de bizim geleneklerimizde olan bir olgu olduğu için çok yadırganmadı.

Bu dönemde belediyeler de sosyal yardımlara öncelik verdi. Özellikle CHP’li Belediye Başkanları çok güzel  işlere imza atmaya başladı. Tüm kesimlerden takdir toplamaya başladılar. Dertlerinin vatandaşın ekonomisine destek olmak olduğunu herkese gösterdiler. İşte tam da burada Belediyelerin yardım kampanyalarına anlaşılmaz nedenlerle engeller getirilmeye başladı.Ama dikkatinizi çekmek isterim engelenmeye çalışılanlar sadece CHP’li Belediyelerdi. Belediyeler Valiliklere destek versin dendi. Oysa tüm CHP’li Belediyeler Vefa Destek Gruplarına destek veriyorlardı. 

Belediyelerin yardım kampanyası hesapları bloke edildi. İş öyle bir noktaya geldi ki yıllardır faaliyet gösteren Belediye aşevlerinin hesaplarına bloke konuldu. Benim burdan anladığım vatandaş Belediyelerin kampanyasına çok ciddi destek verdi. Ve bu da demek oluyor ki vatandaş seçtiği Belediye Başkanlarına çok güveniyor ve yardımlarının onların aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını istiyor.

Eskişehir’de de Belediye’lerin yardım kampanyası hesaplarına ve aşevi hesaplarına bloke koyuldu. Eskişehir halkı desteklerini Belediyeler aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını tercih etti. Çünkü uzun süredir Eskişehir’liler Belediye Başkanlarına sonsuz güveniyorlar. Seçilmişler elbetteki eleştirilecek ama halkın onlara gösterdiği teveccühü ve güveni görmezden gelerek yapılan her eleştirinin karşılığının olmadığı defalarca görüldü.

Pandemi başladığı günden beri Eskişehir’in CHP’li iki milletvekili sürekli sahada. Zor durumda olanlarla iletişim halinde. Dışardan bakıyor olsam Eskişehir’in sadece 2 milletvekili var diye düşünürüm. Diğer 5 Milletvekili’ni de sahalarda görmek en büyük temennim.

Son sözüm iyi ki Eskişehir’de CHP’nin halk tarafından seçilmiş Belediye Başkanları ve Milletvekilleri var.