Sui Generis Tiyatro’nun yeni oyunu “YARGI” Eskişehirlilerle buluştu. 

Ferdinand Von SCFIRACH ‘”ı yazdığı oyun; Hakkı KUŞ tarafından sahneye uyarlanmış. Oyunun ilginç yönü seyircilerin de jüri olarak oyuna katılmasıydı.

Bir terörist, pilotları, ele geçirdiği Lufthansa uçağını Münih'teki 70.000 seyirciyle dolu Allianz Arena'ya düşürmeye zorlar. Hava Kuvvetleri savaş Pilotu Lars Koch, üstlerinden gelen emirleri hiçe sayarak uçağı vurur, içindeki tüm yolcular ölür, arenadakiler kurtulur. 

O pilot şimdi, mahkeme önünde cinayetten yargılanmaktadır. Bu davadaki yargıçlar, seyircilerdir. Suçluluğu ve masumiyeti yargılamak onlara düşer.

YARGI, seyircileri jüri koltuğuna oturtuyor ve çeşitli sorular yönelterek pilotun suçlu mu ya da suçsuz mu olduğunu belirlemelerini istiyor.

Sorular şöyle: Özgürlüğü mü yoksa güvenliği mi seçeceğiz? Terör tehdidine rağmen insan onuru hâlâ dokunulmaz mıdır? 70.000 hayatı kurtarmak için 164 hayat feda edilebilir mi? Hayat hayatla tartılabilir mi?
Oyunun sonunda izleyiciler ellerindeki biletlerin üzerinde yazan SUÇLU ya da SUÇSUZ sözcüklerinden birini görevliler tarafından getirilen oylama sandıklarına attılar. Oylamanın bitiminden sonra sandıklar izleyicilerin önünde sayıldı. Sonuç: SUÇSUZ…

Pilotun duygusal gözyaşları arasında alkışlarla oyun bitti. 
YARGI, son zamanlarda izlediğim ve zevk aldığım ender oyunlardan biriydi. 
Sui Generis Tiyatro’nun kurucusu Av. Hüseyin Akçar başarılarına başarı katmaya devam ediyor.
Hukuk fakültesi öğrencilerinden oluşan bu amatör grup, profesyonellere taş çıkaracak kadar başarılıydı. Kendilerini kutluyorum…