Eskişehir Şehirlerarası Otogarı’nda özel bir firmanın vardiya amirliğini yapan Gökhan Güldaş, yolculuk sırasında emniyet kemerinin mutlaka takılması gerektiğini vurguladı. Güldaş’ın açıklaması şöyle: 

“İkram gibi bazı anonslarda yolcularımızın dikkatini çekmek amacıyla emniyet kemeri uyarıları yer almaktadır. Her durakta otobüslerimiz hareket etmeden önce emniyet kemerleri konusunda titizlik gösteriyoruz. Bunu senelerden beri yapıyoruz. Bu son dönemlerde artan kazalardan dolayı yapılmıyor, öncesinde de aynı titizlikle devam ediyorduk. Tabii ki kazalar olduğundan dolayı önlem almak görevimizdir. Her otobüs duraktan hareket ettikten sonra kabin memuru arkadaşlarımız da araç içerisinde ikazlar yapıyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı ve titiz olmalarını bekliyoruz.

Emniyet kemerinin takılmaması özellikle otobüs kazalarında büyük risk oluşturabilir. İsteriz ki hiçbir şekilde kaza olmasın. Ama emniyet kemerini takmak hayat kurtarır. Otobüs kazalarında, büyük tip araçlarda emniyet kemeri takılmasının çok faktörlü olduğunu söyleyebiliriz. Yaralanmaların ve ölümlerin azalması konusunda önemli ölçüde yardımcı olur. Emniyet kemerlerinin takılması halinde yaralanmaların azalacağını ve ölümlü kazaların önüne geçileceğini biliyoruz. Bu nedenle yolcularımızın emniyet kemerlerini takmalarını istiyoruz. Vatandaşlar öncelikle kendi güvenliklerini sağlamalı. Tüm araçlarımızda bu kurallara uyulmasını bekliyoruz.”