Dünya genelinde yaklaşık 2.7 Milyar kullanıcısına sahip olan en çok tercih edilen Facebook sosyal iletişim ağı olmasına rağmen yepyeni özellikleriyle bizlere para kazanma seçenekleri sunmaktadır. Facebook hesabı kullanan kullanıcılar artık sosyal iletişim ağı dışında para kazanma ticaret yapma reklam verme alım satım işleri gibi ücretsiz kullanıcılara sunmaktadır.

Facebook Marketplace kullanarak para kazanma

İnternetin hızlı gelişimiyle beraber e-ticaret internet üzerinden alım satarak para kazanmak ürünlerinizi daha hızlı satmak ve daha uygun ürün alabilmek kolaylaştı. Dünya üzerinde birçok kullanıcıya sahip Facebook'ta Marketplace özelliğiyle kullanıcılara e-ticaret yaparak ürünlerinizi daha çok kitleye ulaştırmak ticaret yapmanızı Facebook üzerinden kolaylaştırırken hiçbir ücret ödemeden Facebook kayıtlı hesabınızdan gruplardan veya Marketplace üzerinden alım satım yaparak para kazanmanız mümkün olacaktır.

Facebook’ta Satış Ortaklığı Yapmak   

Bireysel kullanıcısı dışında birçok firmanın daha çok kitleye ulaşabilmek için Facebook hesabı kullanmaktadır. Firmalar Daha hızlı tanıtıp alım satım yapabilmek için Facebook kullanıcı hesaplarıyla satış ortaklığı sunarak para kazanma fırsatı sunmaktadır. Facebook kullanıcıları firmalara iletişime geçerek kendi hesapları üzerinde firmanın ürün satış linki paylaşarak her bir satış üzerinden para kazanmanız mümkün olacaktır.

Facebook Grup ve Yönetici Olarak Para Kazanma

Facebook kullanıcılara grup kurma yönetme gibi grup yöneticiliği sunmaktadır. Facebook üzerinden Milyonlarca kullanıcıya sahip gruplar kendilerine reklam alıp kazanç sağlama özelliği vermektedir. Kurmuş olacağınız gruplarla daha çok kullanıcıyı sayfanıza davet edebilirsiniz zamanla daha çok kullanıcıya sahip olup firmaların reklamları yaparak kazanç sağlayabilirsiniz

Facebook’ta Para Kazanabilme yöntemleri  

Facebook hem kullanıp para kazanmak istiyorsanız kendinize ek gelir sağlamanızda mümkündür. Sosyal medyada en çok kullanıcıya sahip olan Facebook daha geniş kitlere ulaşabilme imkânı sağlıyor kendini sayfanıza daha popüler paylaşımlar yaparak birçok tanınmış kişilerin Fan sayfa yöneticiliği yapabilirsiniz.

Bağlantılı sitelere yönlendirerek her bir tıklanma üzerinde kendinize ek gelir sağlayabilirsiniz. Kendinize hedef kitle oluşturabilmek sayfanızı güncel kullanabilmek sürekli yeni paylaşımlar yapabilmek zamanla büyüyen bir kitle oluşturabilirsiniz kullanmış olduğunuz hesabınızda milyonlarca kişiye ulaşabilir siteniz üzerinden reklam alarak daha çok gelirler elde edebilirsiniz.