Son zamanlarda en çok aratılan başlıklardan birisi olmakla beraber seçenekleri de çok fazladır. Sabırlı ve özenli bir şekilde yapmaya devam edildiğinde şimdi söyleyeceğim yöntemlerle kazanç sağlayabilirsiniz.

İnternetten Nasıl Para Kazanılır?

Blog yazarak

Online eğitim vererek

Çeviri yaparak

Anket doldurarak

Satış yaparak

Sosyal medyada reklam yaparak

Yazarlık yaparak

YouTubeda içerik üreterek

Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog yazarak para kazanmak çok basit. Eğer yazmayı seviyorsanız ve kendinize güveniyorsanız bu iş tam size göre. Blog yazarak kendinize düzenli gelir sağlayabilirsiniz. Bunun için biraz sabırlı olmanız ve düzenli şekilde yazmanız gerekir. Kendi blogunuzu kurabilir ya da iş veren sitelerde blog yazabilirsiniz.

Blog Yazmak Güvenli mi?

Evet güvenli. Kendinize ait bir blogunuz varsa günlük ziyaretçi sayısına göre artan bir kazanç sağlayabilirsiniz. Eğer bir site üzerinde yazacaksanız size birkaç tane güvenilir site sıralayacağım.

Makale Hizmeti

Fiver.com

Bionluk

Online Eğitim Vererek Para Kazanmak

Kendinize güvendiğiniz, eğitim aldığınız ya da başarılı olduğunuz bir konu varsa bunun eğitimini vererek para kazanabilirsiniz. Eğer bu işi yapmak istiyorsanız e-eğitmen sitesinde kendinize iş arayabilirsiniz ya da udemy üzerinden ders verebilirsiniz.

Çeviri Yaparak Para Kazanmak

​​​​​​Dil biliyorsanız bu işi rahatlıkla yapabilirsiniz ve güzel bir kazanç sağlayabilirsiniz. Çeviri yaparak para kazanabileceğiniz siteler şunlardır.

Bionluk

SadeceOn

Çevirihavuzu

Jooble

Tercumanbul

Çevirimvar

Freelancer

Anket Doldurarak Para Kazanmak

Anket doldurarak para kazanmak en hızlı ve en kolay yöntemlerden birisidir. Üyesi olduğunuz sitelerin anketlerini kısa sürede tamamlayarak anket başına para kazanabilirsiniz. Alacağınız para sitelere ve anketlere göre değişse de genelde 1-3 arasındadır. Anket doldurarak para kazanabileceğiniz siteler şunlardır.

Toluna

Param Olsun

Havucum

Survey Mobile

Google Ödüllü Anketler

Bounty

Myiyo

Akılfikir

Satış Yaparak Para Kazanmak

Satış yaparak para kazanmak oldukça basit ve hızlı bir yöntemdir. Kullanmadığınız ya da satmak istediğiniz ürünleri ikinci el satış uygulamalarında satabilirsiniz. Satış yapabileceğiniz uygulama örnekleri şunlardır.

Dolap

Gardrops

Letgo

Sosyal Medyada Reklam Yaparak Para Kazanmak

Bunun için belirli bir kitlesi olan kişisel hesabınızın ya da sayfanızın olması gerekir. Bu şekilde ürün tanıtımı ya da kişisel hesapların reklamını yaparak yüksek miktarda kazanç sağlayabilirsiniz.

Yazarlık Yaparak Para Kazanmak

Yazarlık yaparak para kazanmak basit ama çok uğraştıran bir iştir. Bazı sözlüklerde yazı yazarak, yazılan yazılara düşüncelerinizi belirterek para kazanabilirsiniz. Zorlayıcı bir iş değil ama kelime başına bir kuruştan az düştüğü için kazanabileceğiniz para kısıtlı olacaktır.

Yine de yazmayı seviyorsanız denemeniz gereken bir şeydir yazarlık yapmak. Bu sözlüklerde dikkat edilmesi gereken en önemli şey yazım ve noktalama kurallarıdır. Yazı yazarak para kazanabileceğiniz bazı sözlükler şunlardır.

Kızlar Sözlük

Ekşi Sözlük

Vega Sözlük

Uludağ Sözlük