Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli olan 100 bin imzaya ulaşmasının ardından; “İstesek ilk gün toplayabilirdik. İlk gün toplasaydık ‘AKP’liler yardım ediyorlar’ diyeceklerdi. Çünkü her türlü iftirayı attılar. Her şey planladığımız gibi oldu” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için gereken 100 bin imzayı, imza toplama sürecinin dördüncü gününde tamamladı. Parti Genel Merkezinde a açıklama yapan İnce, şunları söyledi:

“DÜNYA SİYASET TARİHİNDE EŞİ, BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ OLAY BU: Bu çocuklar benim güzel evlatlarım. Bunlar gönüllüler ordusu. Bunlar kendi telefonlarından kendi kontörlerini yiyerek sağa sola telefon açtılar. Kendi bilgisayarlarını alıp partinin genel başkan yardımcılarının odalarında çalışma yaptılar. Kendi paralarını harcayarak buraya geldiler. İşte Türkiye’deki 100 bin aslanın temsilcileri burada. Dünya siyaset tarihinde eşi, benzeri görülmemiş olay bu. 2018’deki imza toplama ile şimdi imza toplama aynı değil. Anlatacağım farklarını.

O, TÜRKİYE’NİN DEMOKRASİ BELGESİDİR: Her türlü engellemeye, baskıya, iftiraya, ayak oyununa, karalamaya pabuç bırakmadılar. Ben imza verenleri, imza için çalışanları yürekten kutluyorum. Diyorum ki o seçim kurulundan size verilen bir nüshayı saklayın. O Türkiye’nin demokrasi belgesidir. Tek adam dayatmasından, tek adamlı yönetimden, tek adaylı dayatmaya karşı Türkiye’de demokratik bir duruştur.

İLK GÜN TOPLASAYDIK AKP’LİLER YARDIM EDİYORLAR DİYECEKLERDİ: İstesek ilk gün toplayabilirdik. İlk gün toplasaydık AKP’liler yardım ediyorlar diyeceklerdi. Çünkü her türlü iftirayı attılar. Her şey planladığımız gibi oldu. Bir saatlik bir gecikmemiz var. Onda da deprem bölgesindeki hedeflerimizi de tutturamadık. Gecikmemiz bir saat. Ellerini ovuşturdular. Aman toplayamasın diye.

ÇOCUKLAR, HELAL OLSUN, ÇOK GÜZEL DİRENDİNİZ: Bu bir zaferdir. Tarihteki yerini alacaktır. Yalanlara inanmadınız, baskılara boyun eğmediniz, iftiralara itimat etmediniz. Saldırılara siper olduğunuz, göğüs gerdiniz, firari FETÖ’cüler, PKK’lılar, genel merkez ve belediye beslemeleri seni de bölücü ilan etti güzel kardeşim. Bunu unutmayın. Çocuklar, helal olsun, çok güzel direndiniz. Hiç merak etmeyin Muharrem Hocanız, Cumhurbaşkanı seçildiğinde bu terör örgütlerini, çıkar şebekelerini yerle bir edeceğim.

TOGG’A BAŞVURMAK SERBEST, MUHARREM İNCE’YE İMZA VERMEK YASAK: E-devletten üniversite diplomanı bulabilirsin, seçmen kaydını bulabilirsin ama e devletten imza veremezsin. İnternetten TOGG’a başvurabilirsin. İnternetten TOGG’a başvurmak serbest, Muharrem İnce’ye imza vermek yasak. Ne yapmak istiyorsunuz siz?”

“ENGELLEMELERİ ANLATTIM. E-DEVLET ENGELİ VAR, YURTDIŞI ENGELİ VAR, POLİS KORİDORUNDAN GEÇME ENGELİ VAR”

İnce, imza konusunda engelleme olduğuna ilişkin iddiaları üzerine yöneltilen soruya, “Engellemeleri anlattım. E-devlet engeli var, yurtdışı engeli var, polis koridorundan geçme engeli var. Var da var. Çok daha kolay olabilirdi bu. Her türlü engelleme. İftiralar var” yanıtını verdi.

“FAKAT BEN ŞU AN CHP ÜYESİ DEĞİLİM”

107 önceki dönem CHP milletvekilinin çağrısına ilişkin İnce, “Çağrılarını anlamlı buluyorum. Fakat ben şu an CHP üyesi değilim. Onlar ise CHP üyesi. O çağrıyı bana değil, Genel Başkanlarına yapmaları lazım” dedi.

“GÖRÜŞME TALEBİ DE OLMADI”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme olup olmayacağına yönelik soruya İnce, “Benimle bir ilişki kuran olmadı. Görüşme talebi de olmadı” yanıtını verdi.