Muhtarlık kurumunun eskiden var olan misyonu ortadan kalkmıştır. Seneler önce muhtarlar köylerin mahallelerin hakemi idi. Mahallede veya köye aileler arasındaki anlaşmazlıkları çözer, bir sorun olduğunda muhtarın kapısı çalınırdı. Muhtar özellikle köylerde misafir ağırlayandı, sahip çıkandı, sarılandı kucaklayandı. Toplumdaki psikososyal değişiklikle birlikte buna ihtiyaç da ortadan kalktı. Bununla birlikte muhtarların ifade ettiğimiz misyonunu da zaten kimse icra etmiyor. 
Muhtarların birleştirici yönleri vardı, toplum da bunun farkındaydı. Aslında Muhtarlık bir gönül işiydi,çok düşük ücretlere muhtarlık yapılırdı. Muhtar maaşları arttıktan sonra neredeyse muhtar adayları sayısı on katına çıktı. Kıran kırana seçimler, muhtar adaylıkları için insanların birbirini incitmesi kırması, dahası da seçimlerde ölümlü olaylar cereyan etmeye başladı. 
Muhtar adaylarının seçimlerde harcadıkları paralar ne kadar bireysel harcamalar gibi gözükse de milli servetten giden paralar bunlar. 
Bir diğer boyutu itibariyle  nüfus cüzdan sureti, ikametgah, nüfus kayıt örnekleri  gibi bir çok belge artık nüfus müdürlüklerinden verilmektedir. Bunlar ayrıca E-DEVLET’ten de vatandaşlar tarafından sistemden çıkarılabilmektedir. Yardıma muhtaç aile belirlemesi de SYDV'lerce yerine getirilmektedir.   Artık adreslerinde bulunmayanların tebligatlarının PTT'den alınmasını sağlayacak bir sistemin hayata geçirilmesi halinde, muhtarların işlevi bütünüyle ortadan kalkacaktır.
Ülkemizde 18 bini köylerde olmak üzere tam 50 bin 300  muhtarlık bulunmaktadır. Her bir muhtara aylık 2.007 TL maaş ödenmektedir. Doğal olarak muhtarların sigorta primleri de Devlet tarafından yatırılmaktadır. 
Muhtar maaşlarının bütçeye aylık yükü 2700*50.000 = 135 milyon TL, yıllık yükü ise 1 milyar 620 milyon TL'dir.  Devletimize getirdiği beş  yıllık yük ise 8 milyar TL'dir. 
Bununla birlikte belediyeler yerel bütçeden ya muhtarlık binası yaptırıyor ya da muhtarlık binalarının kiralarını ödüyor, çeşitli giderlerine katkı yapıyor. 
Bahsettiğimiz konuların hepsi hesaba katıldığında belirli bir nüfusu aşan köyler farklı tutulması şartıyla, bir sonraki yerel seçimlerde muhtarlık seçimlerinin artık yapılmaması için kanuni düzenleme yapılmalıdır.