Uzun bir zamandır yazmıyorum. Ekonomik kriz, ve yerel seçim havasına bir türlü girilemeyen yerel seçim sürecinde yaşanan kaotik bir dönem ortama hakim durumda. Bu da birtakım yorumlar ve analizler yapmayı ağırlıklı olarak anlamsız kılıyordu. Mevcut süreci şöyle tanımlamak mümkün:” Düşman kardeşlerin mal paylaşım kavgası gibi...”

 Vatan, millet , hizmet aşkından ziyade çarpışan egolar ve çıkarlar görüntüsü var.Tüm cepheler şehir özelinde aynı hissi uyandırıyor.

 “ Ben adayım, başarılı olurum, şu şu hedeflerim var.”  demek doğru ve olması gereken bir tavır .Ama “Hayır , o olmasın, şöyle kötü, böyle yaramaz adam.”  demek alçakça, sinsice bir tavır.

 Bu kısır ve boş çekişmeler bizi geriye götüreceği gibi gönüllerde de iflah olmaz yaralar açar ve açıyor.

 Kırk yaşın altındaki insanımız zaten doksanlı yıllardan öncesini hiç bilmiyor. Türlü yalan ve yanlış sosyal medya bilgilerini ise gerçek zannediyor.Yasakların, yoklukların, yoksulluğun diz boyunu geçip gırtlağa dayandığı yıllar yok farzedilip romantik nostaljilerle sanki daha iyi bir durumda idik havası pompalanıyor. İşin garibi insanların çoğu bu algı operasyonunun etkisine girip mevcut durumdan memnuniyetsizliğini çoğaltıyor.

 Kırk yaşın üzerindekiler ise “ hafıza-i beşer nisyan ile malülfür” tespitini doğrulayarak alt kuşaklara geçmişin zorluklarını aktarmak yerine “ nerde o eski bayramlar “  kıvamında geçmişe, özellikle gençliklerine özlemlerini dile getiriyorlar.

 Hepi topu iki buçuk sene önceki 15 Temmuz vakası hafızalardaki tozlu yerini çoktan aldı. Toplumsal hafızayı güçlü ve canlı tutmak millet olarak ortak değerlere sahip olabilmenin temelidir. Ancak bunları da çok ve çabuk tüketiyoruz.

 Ve bir başka tespit de şu” Hele ki son nesli, geçmiş daha kötü idi diyerek ikna edemezsiniz.” Ortak ufuk, daha iyi hizmet, proje, vizyon ortaya koyamazsanız  sizi herşekilde eksiklikleriniz üzerinden eleştirenlerin kucağına bırakırsınız.

  Daha da açık anlatalım. Ak Parti yeni nesile şunları , bunları yaptık diye kendisini onaylatanileceğini zannediyor. CHP ise sadece Ak Parti’nin neleri yapamadığı ve yanlış yaptığı şeyleri dillendirmeye çalışıyor. Her ne kadar CHP hiç bir şey vaadetmese de mevcuttan hep daha fazlasını isteyen insan nefsine daha fazla hitap ediyor.

 Olması gereken en ağır özeleştiriyi yapabilen, yeni ufuklar gösteren, vizyoner olan ve milletin içinden olan siyasetçi profilini yalnızca Cumhurbaşkanımız Erdoğan çiziyor. CHP net: istemezük çü...Ama hazin olan Ak Parti Cumhurbaşkanımızın çok gerisinde kalıyor.