Ünlü baharat markalarından skandal. Etiket oyunu ortaya çıktı. Ticaret Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan ürünlerin listesini tek tek duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sektöründe taklit ve tağşiş yapan işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Son yayımlanan listede, baharat sektörünün tanınan markalarından Arifoğlu’na ait iki üründe ciddi uygunsuzluklar tespit edildi. Ayrıca Hanzade Baharat pul biber ürününde de taklit ve tağşiş gösteren nişasta tespit edildi.
Vitamin Etiketinde Sahtecilik
Bakanlığın 19 Haziran’da yayımladığı yeni listeye göre, Arifoğlu markasına ait bir takviye edici gıdada, etikette belirtilen vitamin ve minerallerin üründe bulunmadığı ortaya çıktı. "Hamdard İlaç Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ahmet Arifoğlu" adına piyasaya sürülen ürünün içeriğinde Vitamin C, B1, B2, B12 ve Kalsiyum Ekstratları olduğu beyan edilmesine rağmen, laboratuvar analizlerinde bu maddeler tespit edilemedi.
Tatlı Kırmızı Biber Baharatında Domates Çıktı
Aynı markanın “Öğütülmüş 1 KG tatlı kırmızı biber” adlı baharatında ise domates maddesi bulundu. Ürün, "Arifoğlu Baharat ve Gıda Sanayi Limited Şirketi Arifoğlu" ismiyle piyasaya sürülüyor. Bu durum da taklit ve tağşiş listesine eklendi.
Bakanlık Kamuoyunu Düzenli Olarak Bilgilendiriyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, geçen ekim ayından bu yana taklit ve tağşiş yapan işletmeleri kamuoyuna düzenli olarak açıklıyor. Son listeyle birlikte, gıda sektöründeki denetimlerin devam ettiği ve halk sağlığının korunması için sıkı önlemler alındığı vurgulanıyor.