Anadolu Üniversitesi, yapay zekânın çok boyutlu yapısını disiplinler arası bir yaklaşımla ele almak amacıyla dikkat çeken bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Anadolu Üniversitesi Dezenformasyonla Mücadele Kulübü iş birliğinde düzenlenen “Yapay Zekâ Zirvesi”, 21 Nisan Pazartesi günü 09.30-17.00 saatleri arasında Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Rektör Adıgüzel: “Alana İlgi Duyan Herkesi Bekliyoruz”
Zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, 2025 yılında yapay zekâ alanında birçok önemli çalışma gerçekleştireceklerini belirterek, “Bu çalışmalardan ilki olan Yapay Zekâ Zirvesi’nde alanında uzman akademisyenleri üniversitemizde ağırlayacağız. Etkinliğimiz tüm sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınlanacak. Alana ilgi duyan herkesi zirvemize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Açılış Konuşmacıları ve Ana Konuşmacı Belirlendi
TBMM Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez’in açılış konuşmacısı olarak yer alacağı zirvede, Keynote Speaker olarak İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Evren Şeker “Yapay Zekâ Çağında İnsan Olmak: Sanattan Gerçeğe İnsan” başlıklı sunumunu gerçekleştirecek.
Birinci Oturum: “Belirsizlikler Çağında Yapay Zekâ”
Zirvenin ilk oturumunun başlığı “Belirsizlikler Çağında Yapay Zekâ: Fırsatlar ve Sınamalar” olacak. Oturumun moderatörlüğünü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın ve Yayın Dairesi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Göksu üstlenecek.
Oturumda şu isimler sunum yapacak:
İdris Kardaş – “Türkiye’nin Dezenformasyonla Mücadele Politikaları ve Yapay Zekâ”
Gökhan Varan – “Yapay Zekânın Dünü, Bugünü ve Yarını”
Doç. Dr. Mustafa Bostancı – “Yapay Zekâ Okuryazarlığı”
Buğra Ayan – “Kurumsal Kapasite Geliştirmede Yapay Zekâ Etkisi”
İkinci Oturum: “Sanat, Tasarım ve Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları”
İkinci oturumda ise “Sinema, Sanat, Tasarım ve Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları” konusu ele alınacak. Oturumun moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Eriş üstlenecek. Katılımcı akademisyenler ve sunum başlıkları ise şu şekilde olacak:
Doç. Dr. Özgür Çalışkan – “Film Makinesinden Yapay Zekâya: Sinemada Anlatı, Üretim ve Eğitim”
Doç. Dr. Özer Çelik – “Makine Öğrenmesinden Üretken Yapay Zekâya: Eğitim Materyallerinde Akıllı Dönüşüm”
Dr. Öğr. Üyesi Emel Güler – “Yapay Zekâ ile Açıköğretimin Geleceği: Fırsatlar ve Zorluklar”
Arş. Gör. Berkem Bulut – “Yapay Zekâ Destekli Grafik Tasarım Denemeleri: Midjourney”