Yılmaz Büyükerşen şu ifadeleri kullandı; 

“Tramvayların neden alınmadığını açıklamıştım. Ne yazık ki döviz kurlarındaki devamlı artışlar nedeniyle alamadık. İlk tramvay alımlarındaki borçların kapanması 2030 yılında kaldı. Elektrik zamları canımızı çok yakıyor. Bir taraftan zararlarını kapatmaya çalışıyoruz bir taraftan da borçları azaltıyoruz. İhale durup dururken ihaleyi iptal etmedik. Uluslar arası ihale yapıyoruz. Kanunlara aykırı hareket etmemiz mümkün değil. Katılımcılar şartlara uygun hareket etmediler.

Elektrikli otobüsler konusunda girişimlerimiz var. Türkiye’nin en çok elektrik otobüsüne sahip belediyesi haline gelebiliriz. Ama şartlar uygun olursa.

Asri Mezarlıkta yaptığımız caminin içerisinde morg, gasilhane, taziye evi gibi yan tesisleri var. Bu cami belediyenin kendi öz gelirleri ile yapıldı. Ancak bazı vatandaşlar kısmen destek olmak istedi. Kimisi cam verdi, kimisi kapı verdi. Bu insanlara da teşekkür ederek kabul ettik. Vatandaşın parası ile yapılmış bir cami değil. Başkalarının yardımları ile cami yapacak insanlar değiliz.

Deprem bölgesine gönderilmek adına belediyemiz tarafından seyyar lokanta, seyyar fırınlar hazırlanıyor. Bağış yolu ile yapılıyor. Deprem halinde nereler toplanma merkezi olacak ona bakıyoruz. 24 yıl önce bu alanlar tespit edilmişti. Sonra bakanlık bu alanlara binalar yaptırdı.”