Herkese mutlu seneler. Ocak ayını yarıladık bile. Artık yeni seneye uyum sağlamaya başlamışızdır. Her yeni yıl öncesi hepimiz yeni kararlar alır ve onları uygulamak ya da olması için sabırsızlanırız. Bir an önce yeni bir hayata geçelim, sihirli bir değnekle ortaya çıkan, pırıl pırıl, aynı yeni yıl gecesinde kutladığımız kadar harika bir yıl geçirelim isteriz. Ertesi gün uyanırız bakarız her şey gene aynı. Peki ne yapmalıyız? İşte size hayatına yeni bir sayfa açmak isteyenler için birkaç tavsiye..

Öncelikle unutmamalıyız ki yaşam bir alışkanlıklar bütünüdür. Hayatımızı değiştirebilmek için önce günlük alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz. Bir alışkanlığın yerleşebilmesi için 21 gün gerekiyor. Ortalama 3 hafta konfor alanınızdan çıkıp içimizdeki canavarla savaşacağız. Peki bizi harekete geçirecek güce nasıl ulaşacağız? Bizi konfor alandan çıkaracak güç aslında kararlılığımızda ve kurduğumuz hayal konusundaki duygularımızda saklı. Şimdi size bir teknikden bahsetmek istiyorum. Öncelikle sabah kalkar kalmaz beyniniz henüz alfa dalga boyu yayarken beş dakikalık küçük bir meditasyon yapacağız. Gözlerinizi kapatın. Bu meditatif halde iken tam karşınızda kocaman bir televizyon ekranı hayal edin. Zihninizde canlandırdığınız ne varsa şimdi karşıya bu büyük tv ekranının içine alın.

1-İlk aşamada hayatınızdaki değiştirmek istediğiniz mevcut durumu hayat edin tv ekranında. Şimdi o durumun sizde hissettirdiği duyguya odaklanın. Duyguyu tv ekranına gönderin. Çok uzun tutmayın en fazla 1 dakika.

2-Şimdi büyük bir hayali silgi ile ekrandaki görüntüyü silin.

3-Bu aşamada boş ekrana hayali kurduğumuz ne varsa onu yansıtıyoruz. Renkleri canlı hissedin, sesleri duyun, görüntüleri tüm detayları ile izleyin. Sonra burada izlediğiniz ne varsa size hissettirdiği duyguya odaklanın.

4-Son olarak bu yeni yaşamdan sizin dışınızda kimlere pozitif katkı sağlayacaksınız? Bu kişilerin mutluluğunu zihninizde canlandırın.

Bu tekniği tüm yaşam alanlarınız için ayrı ayrı uygulayabilirsiniz. Önemli olan planlarınızı gerçekleştirmek için yeterli yaşam enerji yaratabilecek alanı açmaktır. Bilinçaltımızda biriktirdiğimiz ve sakladığımız korkularımızla yüzleşmediğimiz ve onları silip yerine hayallerimizi koymadığımız sürece bu enerjiyi ortaya çıkaramayız. Genelde korkular bizi katılaştırır ve harekete geçmemizi engeller. Harekete geçebilmek için katılaşan korkuların içinden geçip sıvılaşıp yaşamın akmasına izin vermek gerekir. Akışta kalabilmek için sıvı olmak gerekir. Unutmayın bir dolabı düzenleyebilmek için önce o dolabı komple boşaltmalıyız. Düzenleyemiyorsak derinlerde yatan temel korkuyu bulup onunla yüzleşmeliyiz. Yaşam bir deneyimler bütünü ve öğrenme platformu olduğuna göre yüzleşemediğimiz her korku bize aynı deneyimleri döndürüp döndürüp tekrar yollacaktır.

Bu vesileyle hepinize harika bir yeni 365 gün diliyorum. Zaman çok çabuk geçiyor. Acele edin hayallerinize giden yola hemen adım atın. Bu çalışmayı birlikle yapmak isteyenler için çok yakında workshoplarımız başlayacak. Takipte kalın, sevgiyle kalın..