Eskiden beri siyaset yapanların ve idarecilerin diline doladığı bir söz vardır. Makam mevki için değil halkım için, ülkem için siyaset yapıyorum. Hiç bir çıkarım yok!

 Madem halk için siyaset yapıyorsunuz, idarecilik yaptığınız dönemde sorumlu olduğunuz kamu kaynaklarını nerelere harcadınız, ihaleleri kimlere veya hangi şirketlere verdiniz, kimlerden direk alım yaptınız açıklayın o zaman!

Yöneticisi olduğunuz kurumlara işçi ve memur alımlarında kurumun ,ülkenin ve halkın üstün yararını gözeterek kimsenin hakkını yemediğinizi, liyakata göre değerlendirme yaptığınızı açıklayın ve halkı ikna edin!

Eskişehir’de merkezde üç ve dış ilçelerde 12 belediye var. Bazıları CHP bazıları AK partinin yönetiminde. Hatırı sayılır miktarda bütçesi olan Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinde işçi alımı yaptıysanız hangi esas ve kriterleri dikkate aldığınızı açıklayın! Tamamladığınız veya devam eden projelerde hangi kişi ya da özel şirketlerle çalıştığınızı bu kişi yada şirketlerin sizinle yada partinizle direk yada dolaylı bir bağı olup olmadığını açıklayın ve halkı ikna edin!

Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması nedeniyle genel idareden Eskişehir ve ilçelerine harcanmak üzere ciddi kaynak aktarımı olduğu malum. Bu kaynakların hangi projeler için harcandığından ziyade kim ve hangi şirketler aracılığı ile hayata geçirildiği önemli. Bu kaynakların kullanımında kimlere ne kadar ödeme yapıldığını, Ak parti ile direk veya dolaylı yönden bir bağlantılarının olup olmadığını açıklayın! Hangi esas ve kriterlerin dikkate alındığını, kimseye haksızlık yapılmadığını anlatın ve ikna edin bu halkı!

Söz ve sloganlarla halkçı da olunmuyor, iyi Müslüman da olunmuyor. Şeffaf ve dürüst bir siyaset için önce samimi olmak gerekir. Eskişehir’de gerek yerel yönetimler gerekse genel idare tarafından birçok yatırımın yapıldığı ortada ve halk bunları görüyor zaten. Lakin halkın görmediği ve bilmediği bu projelerin kimler tarafından yapıldığı, birilerinin kayırılıp kayırılmadığı, partizanlık yapılıp yapılmadığı, kul hakkı yenip yenmediğidir. Halkın bunları bilmesi en doğal hakkıdır.

Yapılan ihaleler, işe alımlar ve tüm harcamalar yasalara uygun olabilir. Ancak yasal olması başka etik olması başka bir şeydir. Bu ülkede siyaset etiği  her zaman göz ardı edilmiştir. Kanuna uygun olan bir şey hukuka uygun olmayabilir. Hitler’in de Stalin’in de kanunları vardı. Kanunilik ve hukuka uygunluk her zaman aynı anlama gelmez.  En önemli yasa insanın vicdanıdır.

Biz kimseyi suçlamıyoruz, sadece olması ve yapılması gerekeni hatırlatıyoruz. Lütfen sizde hemen savunma refleksine girip başkalarını suçlamadan, yuvarlak cümleler kurup lafı ağzınızda gevelemeden, bugüne kadar yapılan tüm yatırım ve projelerin kimler aracılığı ile yaptırıldığını, kime ne kadar ödeme yapıldığını tek tek belgeleriyle açıklayın bi zahmet. Açıklayın ve susun, sonra bırakın biraz da halk konuşsun!