Eskişehirspor Kulüp Başkanı Erkan Koca şu ifadeleri kullandı;

“Alaplı Belediyespor bu ligin en çok gol atan ve etkili takımlarından birisi. Teknik heyetimiz rakibi iyi analiz etmişti. Rakibimizin gücünü bilerek sahaya çıktık. Maçı kazandık ve çok şükür kazasız ve belasız bir şekilde atlattık. Protokolde çok güzel bir kalabalık vardı. Eskişehirspor maçlarını kazandıkça tribünlerde de bir festival havası oluşuyor. 90 dakika boyunca takımlarını destekleyen Eskişehirspor taraftarlarına teşekkür ediyoruz. BAL Ligindeki en fazla seyircili maç rekorunu kırmak istiyoruz. Yakında 21 bin 600 olan bu rekoru kıracağımızı düşünüyorum.

Alaplı Belediyespor maçı için 10 bin lira prim dağıtacağız. Futbolcularımız deplasmanda Karadeniz Ereğli Belediyespor’u yenerlerse 12 bin 500 lira prim dağıtacağız. 1926 Polatlı Belediyespor maçı için de 15 bin liralık bir miktarı belirlendi. Yönetim kurulu olarak bu şekilde bir karar aldık.

Ligde artık 8 hafta geride kaldı. En yakın rakibimizin 3 puan önünde lider durumdayız. Her galibiyetten sonra bazı taraftarlarımız ‘lig yeni başlıyor’ şeklinde yorumlar yapıyorlar. Son 18 yılın en iyi başlangıcını yaptık. Takımımız kötü de oynasa maçlarını kazanmaya devam ediyor. Çok iyi oynadığımız maçlar da oldu. Bu ligde önemli maçları kazanmak. Bu ligde misafir olduğumuza inanıyoruz. Sonuç odaklı baktığımız için bir sorun görmüyoruz. İlk yarının sona ermesine 5 maç kaldı. Ayaklarımız yere basıyor. Pazar günü maç bitince seviniyoruz. Salı günleri bir sonraki maçı düşünmeye başlıyoruz. Herhangi bir gevşeme veya rehavet kesinlikle yok. O kupayı kazanana kadar dikkatli davranacağız.

Bu hafta Zonguldak deplasmanında Karadeniz Ereğli Belediyespor ile karşılaşacağız. AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu bu deplasmanın masraflarını üstlenecek. Kendisine Eskişehirspor yönetimi olarak teşekkür ediyoruz.

Ligin ilk yarısının bitmesine 5 maç kaldı. Karadeniz Ereğli Belediyespor, 1926 Polatlı Belediyespor, Bolu Geredespor, Çilimli Belediyespor ve Ankara TKİ ile oynayacağız. Maçlar zor olsa da biz bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Bu maçları kazanacak gücümüz var. Hem iç sahada hem de dış sahada oynadığımız tüm maçları kazanmak istiyoruz. Tüm bu maçları kazanmak için de ne gerekiyorsa yapıyoruz.”