Sarıcakaya'da yeni projelerle büyük bir değişim başladı... Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde yaşanan değişimi ve projeleri Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam ile konuştuk... Çam, ilçeyi kalkındıracak yeni projelerini de paylaştı...

Sarıcakaya Belediyesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Altyapı, sosyal donatı alanları ve imar planları çalışmalarının yanı sıra yapılan projeleriyle dikkatleri üzerine çeken Sarıcakaya Belediyesi'nde mahallelerde 2019-2020 yılları arasında 40 bin metrekare kilitli parke taşı ve 5 bin metre bordür döşeme çalışması yapıldı.

40 BİN METREKARE KİLİTTAŞ

Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, göreve geldiği günden bu zamana kadar yapılan çalışmalar hakkında konuştu: "“Biz keşfedilmeye hazırız” sloganımızla da seçim öncesi ne vaat ettiysek hepsini tek tek yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte 2019-2020 yılları arasında kilit parke taşı ve bordür döşenmeyen tüm sokaklarımız öncelikli hedeflerimiz arasında yer alırken şuana kadar 14 mahallede yaklaşık 40 bin metrekare kilitli parke taşı ve 5 bin metre bordür döşeme çalışması yapılmıştır. Bu çalışmalarımız halen de devam etmektedir."

YENİ SOSYAL TESİS ALANLARI

Hüseyin Çam, "Sosyal donatısı bulunmayan mahallelerimize sosyal tesis alanları inşa ediyoruz. Bu kapsamda seçim vaatlerimiz arasında yer alan Örencik mahallemizdeki sosyal tesis alanımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına sunduk" dedi.

İPEK BÖCEKÇİLİĞİNE DESTEK, SEBZE VE MEYVE KURUTMA TESİSİ PROJESİ

Hüseyin Çam ayrıca, "Eskişehir’in Akdeniz’i olarak bilinen ilçemiz tarımcılıkla ön plana çıkmaktadır. Mikro klima iklimi sebebiyle de ürün çeşitliliği bol olan bir yerdir Sarıcakaya. İlçemizde seracılık her geçen gün gelişmekte olup, yoğunlukla İstanbul, Ankara gibi metropol şehirlerin yeşillik ihtiyacını karşılanmaktayız. Biz ilçemizde iyi tarım uygulamalarını geliştirerek katma değeri yüksek ürünler üretmek amacı ile ölçeği büyük tarımsal faaliyet gösterecek üreticilerin sayılarını artırmamız lazım. Bu kapsamda ilçemiz ve mahallelerinde bulunan hallerin iyileştirilmesi çalışmalarımız devam ediyor. Tarımsal alanda gerçekten ciddi bir katma değer sağlayan ilçe olduğumuzdan dolayı bu alanda çiftçimizin alın teri ürünlerini değerlendirebilmek amacıyla sebze ve meyve kurutma tesisi projemizi de önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz. İpek böcekçiliğinin desteklenip geliştirilmesi adına Koza Birlik ile ortaklaşa çalışma içerisindeyiz. Ayrıca ilçemiz planlı bir alan haline gelsin diye köyden mahalleye dönüşen ve imar planı bulunmayan alanlarda imar planı çalışmamız da devam etmektedir" diye konuştu.

YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ VE GENÇLİK MERKEZLERİ

Faaliyete geçecek projeler hakkında da bilgi veren Çam, “İlçe merkezinde Sakarya nehri boyunca içerisinde oturma ve spor alanlarını barındıran yaklaşık 700 metre uzunluğunda sağlıklı yaşam yürüyüş yolu projemizi de en kısa sürede hayata geçiriyoruz. İlçemizde ki gençlerimize yönelik de Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak gençlik merkezleri oluşturuyoruz.

Burada amacımız gençlerimizi bir araya getirerek daha dinamik bir altyapı oluşturmak, karar alma süreçlerinde gençlerimizin fikirlerinden faydalanmak, demokratik katılımı sağlayarak temsil kabiliyetlerini geliştirmek, kendi potansiyellerini ve güçlerini keşfederek, kişisel, toplumsal, siyasal, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere ilgisini artırarak bu konularda söz sahibi olmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

LAÇİN, DAĞKÜPLÜ VE DÜZKÖY GÖLET YAPIMI

İlçedeki gölet projeleri hakkında da bilgi aldığımız Hüseyin Çam, “İlçemiz Laçin Mahallesinde yapımı devam eden göletimiz ile Dağküplü ve Düzköy Mahallelerimiz de yapılacak olan gölet çalışmasını Milletvekilimiz Prof. Dr. Emine Nur Günay hanımefendi ile yakından takip ediyoruz" dedi.

EVLERE YEMEK, PAZARYERLERİNE ÜCRETSİZ SERVİS

Hüseyin Çam, ilçedeki sosyal projelerle ilgili de, "65 yaş üstü evinde yemek yapamayacak durumda olan ve kimsesi olamayan yaşlı vatandaşlarımıza Ramazan ayı boyunca sıcak yemek imkanı sağladık.  İlçemizde her hafta Cuma günü kurulan semt pazarımıza vatandaşlarımızın rahatça gelebilmesini sağlamak amacıyla her mahallemizden ücretsiz servis hizmeti sunuyoruz" dedi.

TARİHİ HAMAM RESTORE EDİLDİ, KÜLTÜR EVİ DE AÇILACAK 

Hüseyin Çam, "Diğer yandan bahçesinde oturma alanları ve kafeteryası bulunacak olan tarihi hamamımızın da restorasyon çalışmaları tamamlandı ve önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz. Geçmişten günümüze ilçemizin tarihi kültürünü yansıtacak Hacı Hüseyin Eldem Kültür Evi restore çalışmalarının ardından son rötuşları yapılıyor. Teşhir dolap ve camekanları konuldu. Önümüzdeki günlerde Sarıcakayalı hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Dediğimiz gibi öncelikli hedefimiz halkımıza en iyi şekilde layıkıyla hizmet edebilmektir.

Bizi layık görerek görev yapmamıza fırsat verdiler, bende bu amaçla en iyi şekilde onlara layık olmaya çalışıyorum. Bu görev kutsal bir görevdir. Bizde görev yaptığımız sürece ona göre davranıp çalışmalarımızı yürüteceğiz" diye ekledi.