Öncelikle Hem Mesleki hem Eğitim hem Yönetim konusunda bu kadar hassas ve hakkaniyetli bir Rektöre bu yakışıksız sözlerle laf atmaya onu seven ve sayan birisi olarak bazı bildiklerimi deklare etmeye hakkım olduğunu düşünüyorum. Yönetemeyince ve etki edemediğinizde nasıl asılsız ithamlarda bulunduğunuzu böylece görmüş olduk.

06.07.2021 Tarihli Sakarya gazetesindeki Gazeteci Hakkı Sağlam’ın köşesini okudum. Yazının sonunda Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Gürol YER Gazeteci Hakkı SAĞLAM Beye Tıp Fakültesindeki bir atama için bilgi notu geçmiş...

Şube Başkanı Gürol Bey Rektör Beyi burada açık açık sabote etmeye çalışmış ve taraflı davrandığını ima etmiş en azından ben okuduğumdan böyle anladım. ESOGÜ Rektörü Sayın Kemal Şenocak’ı iyi tanıdığıma inanıyorum. Ne kadar hakkaniyetli olduğunu iyi bilenlerdenim. Sayın Rektör umarım bu şehire daha uzun yıllar hizmet eder ve diğer Üniversitelerimizin Rektörleri de Sayın Kemal Şenocak’la sık sık istişare eder ve etmeleri konusunda da arzumu ifade ediyorum.

Asıl konumuz olan atama konusuna geri dönecek olursak Sayın Sendika Başkanı Gürol YER Rektör Beyi Hakkaniyete davet etmiş Hakkaniyete davet edebilmeniz için önce kendiniz Hakkaniyetli olacaksınız.

Ayrıca hedef şaşırtarak başka bir sendikaya çakmaya çalışmış bu davranışı doğru bulmadığımı da ifade etmek istiyorum.  Ama işin aslını maddeler halinde aşağıya yazacak olursak Sayın Başkan Gürol YER bu yazılanlardan sonra mahcup olacak ve hatta nezaket örneği gösterip Sayın Rektör Beyden özür dilemesi gerekecek diye düşünüyorum.

ESOGÜ de geçmiş zamanda ve mevcut Rektör zamanındaki atamalara şöyle bir bakalım. Türk Eğitim Sen Yönetiminde ve üyelerinden yapılan atamaları sıralayalım.

1- Timuçin DOĞAN; İİBF'ye Fakülte Sekreteri olarak atandı. Sayın Timuçin DOĞAN Bey Türk Eğitim Sen'in 2 Nolu Şube Başkanıydı.

2-Fatih ÖZUMUTLU; Turizm Fakültesine atandı. Sonra Eğitim Fakültesi Fakülte Sekreterliğine getirildi. Sayın Fatih ÖZUMUTLU Bey Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Yönetimindeydi. Ayrıca Kendisi genç yaşta elim bir olay neticesinde rahmetli oldu. Allah kendisine rahmet eylesin. (Âmin)

3-Muzaffer ALKIŞ; MMYO Yüksekokul Sekreteri olarak atandı. Şuan halen Sağlık Bilimleri Fakültesinin Fakülte Sekreterliğini yürütmekte Sayın Muzaffer ALKIŞ Bey Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Yönetimindeydi.

4- Hüseyin KARAKAYA, Vedat DENİZ ve Cengiz MERT bu üç arkadaşta Fakülte Sekreterliğine getirildi. Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şubesinin üyeleriydi.

5- Gelelim Asıl Can alıcı konuya Süreyya KAPLAN'a, Gürol YER'in yönetiminde yer alan bu arkadaş Mevcut Rektör Bey ve Yönetimi tarafından Eğitim Fakültesine Fakülte Sekreteri olarak atandı.

Şimdi Sendika Başkanı Gürol Bey'e yaptığım bu hatırlatmalardan sonra buradan sesleniyorum. Yukarıdaki maddelerden de anlaşılacağı gibi Başkanı olduğun sendikanın üyesi veya yönetimindeki arkadaşlardan bazılarına mevki makam verilince Rektörler "KAHRAMAN" Oluyor da senin üyen veya yönetiminden birileri atanamayınca neden? Rektör Bey veya başka bir sendika kadrolaşıyor oluyor. Bu konuda bizi ve kamuoyunu aydınlatabilir misin Sayın Başkan...

Peki, tekrar tekrar soruyorum. Bu yukarıdaki atamalardan dolayı başında bulunduğun sendika kadrolaşmış mı oldu. Sizin tabirinizle Türk Eğitim Sen geçmiş dönem ve mevcut dönemde kadrolaştı mı (Hakkı Bey'e gönderdiğiniz bilgi notuna böyle bir ibare düşmüşsünüzde)

PEKİ, ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ?

Kamuoyu olarak bunlar yanlışsa özür dileyeceğimizi ama değilse sizden bir özür beklediğimizi bilmenizi isteriz. Sendika Başkanlığı bunu gerektirir vesselam.