Eskişehir genelinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. 12-19 Ocak tarihleri arasındaki operasyonlarda 9 şüpheli tutuklandı.
Eskişehir Valiliği koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında il genelinde çalışmalar gerçekleştirildi. 12-19 Ocak 2026 tarihleri arasında yürütülen uygulama ve operasyonlarda toplam 54 olaya müdahale edildi.

78 Şüpheliye İşlem Yapıldı
Yapılan çalışmalarda 78 şüpheli şahsa işlem yapıldığı bildirildi. Şüphelilerden 9’u tutuklanırken, 69 kişinin ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı açıklandı.
261 Adet Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi
Operasyonlarda 26,89 gram metamfetamin, 20,27 gram esrar, 65,74 gram bonzai maddesi, 1,00 gram eroin ve 1,74 gram bonzai hammaddesi ele geçirildi. Ayrıca 261 adet sentetik ecza hapı ile 14 adet ecstasy hapına da el konuldu.
Silah ve Suç Aletleri Bulundu
Uyuşturucu maddelerin yanı sıra 2 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet fişek, 1 adet hassas terazi ve 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.




