Öyle bir devlet düşünün ki hep düştüğü yerden milletin fedakârligi ile ayağa kalkmış direnmiş ve yeni bir devlet kurmuş. 17. devlet devam ediyor. Peki bu devletler nasıl kuruldu. Milletimizin canı ve malı ile desteği ile kuruldu.

Bu necip millet yine fedakarlık yapar ama bu duruma getiren yönetim utanmayacak mı?

20 senelik iktidarda ne yaptılar. Millet tarafından sorgulanmalı.

1) İlk geldiklerinde BDDK kanunlarını değiştirip sıcak para akışı sağlandı. Bu para girince merkez bankasından yabancı sermaye TL aldı. 1 lira 80 kuruş olan dolar 1 lira 25 kuruşa düştü ve alınan TL milletimize yüksek fiyattan satılmış oldu. Hem millet zarar etti hem merkez bankası.

2) Ne istediniz de vermedik demişti Sayın Cumhurbaşkanı. Fetö’ye verdiği bakanlıklardan ne kadar gitti bilmiyoruz.

3) Yapılan yap, işlet, devret modeli yanlış işletiliyor. 1 liralık iş 10  TL yapılıyor. Hazine garantili kur endeksli. Millete dolardan TL’ye geçin deniliyor. Ama ihaleler dolar karşılığı yapılıyor.

4) Hazinedeki altın İngiltere'ye yıllarca ipotek edilip dolar alınıyor. Bu dolar küresel sermayeler ve yanlış işlere aktarılarak yok ediliyor. Enson geri aldık deniyor peki nasıl, yüksek altın fiyatları nedeni ile yüksek vergi dilimleri ve halk borçlandırılarak.

5) Sonra ak akçe kara gün içindir atasözünü ihlal ederek hiç kullanılmayan ihtiyaç akçesini , ekonomiye can katacak diye bitirdiler.

6) Kalan kâr eden şirketleri de bir araya topladılar. Varlık fonu bunları ekonomide motor görevi yaptıracağız deyip ipotek göstererek. Andy ailesinden ipotekle yüksek faizli dolar aldılar. Sırf IMF’den para aldı demesinler diye. Zira IMF daha düşük faizli borç veriyordu.

7) Ne yaptık ettik, gözü yastık altına diktik. Beyler ne oluyor. Allah tekrar bir kurtuluş savaşı bu millete göstermez inşallah.

Aynı İttihatçıların yaptığı gibi Osmanlı Bankası hazinelerini peşkeş çekip altınları paylaştıktan sonra, millet 1919’da Mustafa Kemal’e vermeye başladığı yastık altı birikimlerini harcamaya çalışmayın. Millet Mustafa Kemal'e 1919 da salma yaparak, 92 bin Reşat altını vererek başlatılan kurtuluş savaşı ile ekonomik olarak sıfıra düştü. Ayağa kalkmamız yıllar sürdü. 

Akıllı olun en son kartı açıp, bu milleti sıfıra düşürmeyin. Ya parayı başka enstrümanlarla bulun ya istifa edin gidin.

Aziz milletim oynanan oyun şu size güya birikimimiz olan altınları toplayıp karşılığı olmayan dijital ekran görüntüsü satacaklar. Ve bu toplanan altınlar küresel sermayeye peşkeş çekilecek.

Dünya'da gerçek ticaret, reel mal karşılığıdır. Yani aslolan tutulabilen altın gümüş vb. şeylerdir.