Gençlerimize sakin olmaları, sınava odaklanmaları için dil dökeceğim bugün.

Yeni yasakların açıklanmasıyla birlikte, bu kadar da olmaz dediniz. Bu kadarına pes, kara bahtım kör talihim, ben ne bahtsızım, sözleri havada uçuşmaya başladı birden.

 Ancak, şunu da unutmamak gerekiyor sevgili yavrularım, alınan kararların hepsi sizin için, sizleri korumak için.

Hastalıklar veya salgınlar gibi öğrencilerin sağlığını etkileyebilecek durumlarda eğitime ara verilmeden eğitimin devamlılığı sağlanmak Milli Eğitim Bakanlığının görevi. Bugün de ister bahtsızlık deyin ister kara talih sağlığımız tehdit altında ve yapılacak tek şey toplu olarak bir araya gelmemek.

Öyle arttı ki Covid 19 ‘a yakalanan kişi sayısı, başka çare bırakmadı. Benim sınava hazırlanan öğrencilerim, onların tabiriyle kurbanlık koyunlarım gene yüz yüze eğitimden mahrum kalacaklar. Bu nedenle de canları sıkkın.

Zaten zor günler geçiriyorlar, bir de üstüne pandemi…

Uzaktan eğitim, ne zaman ve nasıl olacağı kesin olmayan sınavlar, sizleri anlıyorum ve yerden göğe haklısınız şikâyet etmekte.   

Hep söylediğim bir söz vardır: ”Elle gelen düğün bayram.” Bir sen değilsin ki bütün ülke; hatta dünya aynı durumda. Öyleyse durup bir düşünmek gerekli kuzularım.

Bu konuda anne babalara büyük iş düşüyor. Onlar sakin olacaklar ki yavruları da sakin olsun.

Toparlayalım gençliği, yavrularımızı, sakinleştirelim. Öfke tohumları ekmeyelim. Güzellikler olsun bizi birleştiren şey.

  Alınan tedbirlerin hepsi sizin iyiliğiniz için, hepimiz için, mesajını verelim ki biraz olsun su serpilsin içlerine.

Sağlık her şeyin başı; bu günler de geçecek elbet, diyelim körpe yüreklere.

Siz yeter ki sağlıklı olun yavrularım ve önümüzdeki sınava dikin gözlerinizi. Kulaklarınız derslerle, konularla ilgilensin sadece. Başka hiçbir şey düşünmeyin sınavdan başka.

Sizi ilgilendiren tek şey konular ve sorulabilecek sorular olsun.

“Hayal kuruyorsun hocam. ”demenizi istemiyorum, ben sizin hayal kurmanızı istiyorum. Hayallerimize ulaşacağız mutlaka. Zorluklar olacak; ama biz bu zorlukları aşmayı bileceğiz metanetimizle...

   Bir avuç ay ışığı ve biz…

   İnadına bekleyeceğiz sabahı...

   Bekleyeceğiz sağlıklı cıvıl cıvıl günleri.

   Şimşeklerin ardından gelecek yağmur...

    Sonra gökkuşağı,

   Ve ardından ” güneş “doğacak inanın...