ONLAR, HER BİRİ “MUSTAFA KEMAL”Dİ

Büyük Taarruzun 100. Yılında “Büyük Taarruz Bisikletçileri” öncüleri Osman Kutlu’yla birlikte Ankara’da başlayan bu onurlu yolculuğun 9. Gününde dimdik ayaktaydılar… En genci 45 yaş diyebilirim.

Afyon’da onları gördüğüm anda içimi geleceğe dair büyük bir umut kapladı.

“ Aferin Taarruzcular! “ demek geldi içimden… Aferin, hep böyle devam edin, örnek olun gelecek nesillere… Hırsınıza azminize hayran kaldım…

Bülent Türker , taaa Hollanda’dan katıldı Taarruzcuların arasına… Türkiye’nin dört bir yanından geldiler…

Beni en mutlu eden şeyse zorluklarını bildikleri doğa olayları konusunda karşılaşacakları engellere karşı duruşları. Eskişehirli Sevim’in söyledikleri dikkat çekici:  ‘Korkmak yerine konunun üzerine gidiyorum. Sonra diyorum ki kendi kendime o gün Mehmetçiklerimiz yarı aç bu yolları aşmışlarsa ben neden aşmayayım. Zorluklara karşı pes etmeye hiç niyetim yok. Gençlere örnek olacak bu azmimiz;  görün bakın büyük başarılara imza atacağız… Bu özgürlüğe kolay ulaşmadık, sahip çıkacak ve yücelteceğiz ülkemizi hep birlikte kadın erkek…”

Bizi biz yapan ve cesaret veren şey sevgi…

Takım olabilmek, birlikte aynı yöne bakabilmek…

En önemlisi hırsımız. Cesaretimizi birbirimizden alıyoruz. Bazen sıcaktan bazen soğuktan gücümüzün tükendiği anlar oluyor elbet diyor Osman Kutlu… İşte o anda arkadaşlarımın cesaretlendirici destekleri hep kulağımda oluyor. Bu şekilde, hem onlar beni hem de ben onları motive ediyorum. Her birimiz, bir diğerimiz için varız adeta. Bu yüzden bu yürüyüşlerin önemi büyük… En çok bu birliktelik duygusunu yaşatmasını seviyorum.

Ben de sizi seviyorum, kocaman yürekli Taarruzcular… Önünüzde 10 gün daha var, biliyorum bütün zorluklara göğüs gerecek ve 9 Eylül’de İzmir’de şampiyonluğunuzu ilan edeceksiniz.

Sizlerle gurur duyuyorum ve umutlanıyorum…

Kızlar tüm kalbimle sizi destekliyorum. Gelecek sizin sayenizde daha güzel olacak.