Cüneyt Özdemir, youtube kanalında geçen gün, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun kendisi hakkında, ama isim vermeden söylediği sözlere bir cevap vermiş. 
Bana sorarsanız, gazetecilik okullarında da izletilmesi gereken bir serzenişte bulunmuş...

Mevzuyu özetleyelim. Cüneyt Özdemir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ilgili Cumhuriyet gazetesinin yaptığı haberi ve sonrasında olanları eleştiriyor. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldığı bir televizyon programında isim vermeden Cüneyt Özdemir'e geçirmeye çalışıyor... Özdemir için "yandaş"ı da geçip "bedava troll" benzetmesi yapıyor filan... Cüneyt Özdemir de ona yanıt veriyor... Atışırken de, Canan Kaftancıoğlu'nu da programına davet ettiğini söylüyor. Kaftancıoğlu'nun basın danışmanından da şu yanıtın geldiğini söylüyor: "Başkanımız yayınınıza katılmayacak. Bir de ilave edeyim. Cüneyt bey, attığı twitte başkanımızın cesaret edemediği için adını paylaşmadığını söylemiş. Doğrusu son olay özelinde değil. Geçmişten bugüne bütüncül olarak yaptıklarına ve yapamadıklarına bakarak ismini zikretmeye değer bulmamasıdır"... 

Sonrasında Özdemir devam ediyor: "Bence bu AK Partililer çok hata yapıyor. Gidiyorlar sürekli Canan Kaftancıoğlu ile uğraşıyorlar. Kardeşim deli misiniz. Yani ayarlasanız, deseniz, şu CHP'ye öyle birisini koyalım ki, gazetecilerle dalaşsın... Korona günlerinde gitsin toplantı yapsın, bütün CHP'lileri bir araya getirsin... Yetmedi, cenazeye gitsin herkese sarılsın... Yetmedi, CHP'yi savunan birkaç gazeteciden, mesela İsmail Saymaz ile... İsmail Saymaz ile de kavga etti... Şu anda CHP'li canla başla savunan kim var, bir İsmail Saymaz var"
Özdemir devam ediyor: "Bir de ABD'deyim diye diyor ki, 'Cüneyt kaçak'... Nereye çıkıyor Canan hanım? Halk TV'ye... Halk TV'nin sahibi nerede yaşıyor? Londra'da... Cafer Mahiroğlu, arkadaşım da... En çok kim destekliyor CHP'yi? Sözcü... Sözcü'nün sahibi nerede yaşıyordu çok uzun bir süredir? Londra'da... Daha fazla destekleyen kim? Cumhuriyet gazetesi... Eski genel yayın yönetmeni nerede? Berlin'de... Buradan gittiğiniz zaman çıkacak kanal bulamazsınız Canan hanım"

Özdemir'in sözlerinden bir de şu iki alıntıyı yapmak istiyorum: 
"İster AK Partili ol, ister CHP'li.... Sonuçta herkesin bir troll'ü var. Game of trolls yani... Hükümeti eleştirince iyi ama... Aaa, bak nasıl geçirdi filan. Ne zaman CHP'den söz etsem ekşi sözlük'te 10 sayfa hakaret geliyor. AK Partililer trollse, sen de trollsün..."

Peki ben bu tartışmadan neden bu kadar bahsetme gereği hissettim?

Çünkü bana Eskişehir'i ve yıllardır gazeteci olarak söylediğim bazı şeyleri düşündürdü... 

Geçtiğimiz yıl tam da bu zamanlarda bir yazı yazmıştım... "Yandaşlığın formülünü arıyorum" diye... İsteyen bulsun google'dan, okusun yine... Sonra bir fark ettim ki, Cüneyt Özdemir'in "gazetecilik okullarında da okutulmalı" diye düşündüğüm ve çok yakın bir hissiyat kurduğum bu serzenişinin benzerini ben geçen yıl Eskişehir özelinde yapmışım o yazıda... 

CHP'nin yerelde iktidarda olduğu Eskişehir'de, bazı CHP'lilerdeki benzer zihniyeti dile getirmişim... Bazı AK Partililerin de aynı zihniyette olduğunu zaten görüyorduk, ne hacet, son seçimlerde tüm Eskişehir olarak gördük zaten... 

Ve o yazımı da şu sözlerle bitirmiştim: "Güzelim Eskişehir… Ne gazetecilik ne de bu hayat böyle formüllerle ifade edilemez. Ne 5n1k, ne de “yandaş-yandaş olmayan” ile… Gazetecileri, yaptıkları haberlerin içeriği ve bu haberlerin doğruluğu ile değerlendirin..."

Allah'tan Cüneyt Özdemir'in veryansın ettiği bir durumu şu an Eskişehir'de pek görmüyoruz ya da "göremiyor muyuz"... 

Lakin, bir de bunun "koronadan sonrası" var... 

Ha, şimdi koronadan sonra ne olacak? Onu da Cüneyt Özdemir'in şu sözleri ile birlikte düşünelim: 
"Bu korona var ya herkesi silkeleyecek... Bu işin ciddiyetinin farkında olmayan, bu olayın ne kadar ciddi ve dünyayı etkilediğinin farkında olmayan, ister ABD başkanı ol, ister Türkiye'de bilmem neyin başkanı ol... İster genel başkan, ister cumhurbaşkanı ol, bir tsunami oldu geliyor. Bunu halen okuyamayan yöneticiler var. Bakalım 5 yıl sonra hangi birini siyasette görebileceğiz"

Cüneyt Özdemir'in veryansınını Eskişehir'e çevireyim... Mesele AK Parti'si, CHP'si değil, mesele "Eskişehir'in geleceği" dediğimizde de, bunu göremeyenler, okuyamayanlar vardı... 
Şimdi de mesele, tüm dünyaya diz çöktüren koronavirüsü tehlikesi...

Ben de onu düşündüm... Cüneyt Özdemir'in dediği gibi, Eskişehir'de de bunu göremeyen, okuyamayan kim varsa, Cüneyt Özdemir'in dediği gibi tsunami alıp götürecek mi?

İster AK Partili ol, ister CHP'li... 

Benden söylemesi...