Bölgesel Amatör Lig 3. Grupta oynanan Anadolu Üniversitesi Sağlıkspor maçında sürpriz bir sonuca imza atan Sağlıkspor müsabakayı 1-0 kazandı.

Anadolu Üniversitesi bu mağlubiyetle zirve mücadelesinde yara alırken Sağlıkspor ise aldığı galibiyetle lig sıralamasında nefes aldığını söyleyebiliriz.

Diğer temsilcimiz Yunusemre ise Kütahya Yeşilay maçından 3-0’lık net bir skorla kazanmasını bildi ve liderle arasındaki puan farkını 3’e indirerek zirve yarışında ben de varım dedi.

Elbette zirve yarışı veren her iki takımdan birisinin 3. lige terfi etmesi şehrimiz de ikinci bir profesyonel takım olmasına ve bu şehirde kendisine hedef koyan, gelecek vaat eden gençlerimize önemli bir fırsat olacağı kanaatindeyim.

Nüfusu 1 milyona yaklaşan bir kentin bir tane profesyonel takımla temsil edilmesini yıllardır yadırgamaktayım.

Bu şehir birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmediği sürece de bunu başarması çok zor.

Sadece para ile başarının gelebileceğini düşünmek yerine doğru şekilde işi bilen insanların göreve getirilmesi ve şehrin buna destek vermesi durumunda bunu başarabiliriz.

1. Amatör kümede fikstür çekimi yapıldı..

Pandemi nedeniyle yarıda kalan 2. amatör müsabakaları alınan kararlar ile 1. Amatör Lig ve 2. Amatör Lig birleştirildi.

5 grupta 41 takım mücadele edecek ve ilk sırayı alan takımlar Süper amatöre yükselirken 2. ve 3. olan takımlar play-of oynayacak. Ligi son iki sırada bitiren takım ise önümüzdeki sezon 2. Amatör kümede yoluna devam edecek.

19 Şubatta başlayacak olan 1. Amatör kümede takımlar hazırlık maçı yaparak lige hazırlanıyorlar.

41 takımın her hafta hazırlık maçı oynadığını düşünürsek her hafta 20 hazırlık müsabakası oynanacak ve takımların saha bulmakta zorlandığı aşikâr.

Zorlu iklim koşulları da takımların hazırlık sürecini etkiliyor. Takımlar maç temposu yakalamak adına hazırlık müsabakası tercihine yöneliyorlar ama fiziksel olarak hazır olmadıkları için sakatlık yaşayan oyuncular da artış gözlenmekte, pandemi nedeniyle ara verildikten sonra hem sponsor bulmakta hem de oyuncu bulmakta zorlanan amatör takımlar zor koşullarda lige girip mücadele etmeye çalışacaklar.

Eskişehir’deki futbol sahası belediyelerin yapmış olduğu sahalar ile sınırlı kaldı. Eskişehir Gençlik Spor il müdürlüğü şehrimizde Üniversite Evleri sahası dışında bir futbol sahası projesi gerçekleştirmedi.

Eskişehir yerel Ligi'nde 60 takım var ve yaş gruplarında da maç sayıları küçümsenmeyecek seviyede ve bunun artık görülmesi gerekiyor. Birçok ilçe takımı da şehir merkezinde antrenman yapmakta. Hal böyle olunca tesis sayısının artırılması zorunlu hale gelmiştir.