Eskişehirsporumuz kümede kalmak adına oynadığı Amed sportif maçından galip ayrılarak umutlarını önümüzdeki haftalara taşıdı.

Karşılaşmaya son derece istekli ve arzulu başlayan takımımız, taraftarın da coşkusunu arkasını alarak maçın içerisinde oyundan hiç kopmadığını söylemek mümkün.

Suat hocamızın geldiği günden beri hem oyuncuyu hem oyunu geliştirme yönündeki çabası bu maçta meyvelerini verdi.

İçinde bulunduğumuz ekonomik zorluklar gereği transfer yasakları yüzünden kendi öz kaynaklarımızla çıktığımız müsabakalarda çok iyi oynamamıza rağmen birçok karşılaşmayı, verdiğimiz pozisyon hataları yüzünden kaybettik.

Ancak kazandığımız maçlara bakarsak ligin üst sıralarında bulunan takımlarla oynadığımız maçları kazandık.

Amedspor ve Isparta 32 takımları bu ligde ilk 5 sırasında oynayan takımlar ama bu maçlar özelinde yorum yapacak olursak bizim ligde kalmamız gerekiyor.

Sezon başında tecrübe eksikliği olan bu takıma Suat hocayı getirmiş olsaydık belki daha çok puanlar alır, lig sıralamasında daha yukarılarda olabilirdik.

Lig artık bizim için yeniden başlıyor... Bu maçı kazanmak yeterli değil elbette. Ertelenen maçımızı içeride oynayacağız. Kastamonu ligden çekildiği için bu hafta maçımız yok. Zonguldakspor ile içerde oynayıp, Buca ile deplasmanda, Anadolu Selçuklu maçını da içerde oynayacağımızı varsayarsak 4 maçın üçünü içeride oynayacağız ve bu 9 puan demek. Seyirci desteği ve Amed maçında oynadığımız futbolu da üstüne koyarsak hep birlikte bunu başarabiliriz.

Elbette deplasmanda alacağımız puanlar da bizim ligde kalma inancımızı yükseltebilir...

Amedspor maçı gösterdiki bunu başarmamız için hiç bir neden yok.

Suat hocamızın da düşüncesinin böyle olduğu kanaatindeyim. 

İnanmak başarmanın yarısıdır...

Haydi Eskişehirspor her şeye yeniden başlıyoruz.

Efsane taraftarımızla bunu başaracağız.

***

Bölgesel Amatör Lig 3. Grupta oynanan Anadolu Üniversitesi Sağlıkspor maçında sürpriz bir sonuca imza atan Sağlıkspor müsabakayı 1-0 kazandı.

Anadolu Üniversitesi bu mağlubiyetle zirve mücadelesinde yara alırken Sağlıkspor ise aldığı galibiyetle lig sıralamasında nefes aldığını söyleyebiliriz.

Diğer temsilcimiz Yunusemre ise Kütahya Yeşilay maçından 3-0’lık net bir skorla kazanmasını bildi ve liderle arasındaki puan farkını 3’e indirerek zirve yarışında ben de varım dedi.

Elbette zirve yarışı veren her iki takımdan birisinin 3. lige terfi etmesi şehrimiz de ikinci bir profesyonel takım olmasına ve bu şehirde kendisine hedef koyan, gelecek vaat eden gençlerimize önemli bir fırsat olacağı kanaatindeyi

Nüfusu 1 milyona yaklaşan bir kentin bir tane profesyonel takımla temsil edilmesini yıllardır yadırgamaktayım.

Bu şehir birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmediği sürece de bunu başarması çok zor.

Sadece para ile başarının gelebileceğini düşünmek yerine doğru şekilde işi bilen insanların göreve getirilmesi ve şehrin buna destek vermesi durumunda bunu başarabiliriz.