Uçsuz bucaksız bir bulut denizi üzerinde güneşle arkadaşlık yaparak süren yolculuğumuz; THY kaptan pilotunun ''Sayın yolcular. Brüksel Havaalanına inmek üzereyiz. Lütfen kemerlerinizi bağlayınız'' anonsu ile yeni bir heyecana dönüştü.

''Emirdağ'' programının Belçika çekimleri için Belçika'ya gidiyoruz. Bürüksel havaalanına, çoğunluğu yabancı olan yolcuların alkışları arasında iniyoruz.  Bizi EYAD ikinci başkanı Necati Şevik bize gezi boyunca rehberlik edecek. Ayrıca çocukluk arkadaşım Cemil Doğan'da bizi karşılıyor. Birlikte kalacağımız Diyanet Vakfı Misafirhanesi'ne gidiyoruz.

METİN EDEER VE EYAD

Kısa bir dinlenmeden sonra misafiri olduğumuz EYAD binasına geçiyoruz. Burada bizi, EYAD Başkanı Metin Edeer, EYAD ikinci Başkanı Necati Şevik ve yönetim kurulu üyeleri karşılıyor. Emirdağlılar Vakfı adına hediye olarak götürdüğümüz ''TOPAKEV'' tablosunu, hep birlikte Dernek Yönetim Kurulu odasının duvarına asıyoruz. Biraz sonra yönetim kurulu toplantısı başlıyor. Bizim de iştirak etmemizi istiyorlar. Bütün yönetim kurulu üyelerinin yüreklerindeki Emirdağ sevgisi ve Emirdağ'a hizmet aşkı gözlerinden okunuyor.

Her sene EYAD önderliğinde bu yıl ki ''Kurban Kampanyasını'' kararını alıyorlar.  Her sene EYAD öncülüğünde yüzlerce kurbanın Emirdağ'da kesilip, fakir ve fukaralara dağıldığını öğreniyoruz. Ayrıca özürlü Emirdağlı hemşerilerimiz yüzlerce akülü özürlü arabasını ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını öğreniyoruz. Toplantıdan sonra EYAD Başkanı Metin Edeer'in pide salonuna gidiyoruz.

SCHAERBEEK BELEDİYESİ VE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EMİRDAĞLI SAİT KÖSE

Ertesi sabah ilk iş olarak Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse'yi ziyaret ediyoruz. Sait Köse, ''İflasın eşiğinde olan Belediye'yi, almış olduğu tedbirlerle nasıl düze çıkardığını'' anlatıyor.  Köse, Türk usulü demlenmiş çay ikram ediyor.  Kendimizi sanki Türkiye'de bir Devlet Dairesinde hissediyoruz. Köse, ''Belçika'da yerel yönetimlerde pek çok Emirdağlı 'Seçilmiş' olarak görev yaptığını söylüyor ve gurur duyuyorum'' dedi.

DEVAMI GELECEK SAYIDA....

KAYNAK: Emirdağlı Fikret Akın'ın ''EMİRDAĞ'DAN ESİNTİ'' kitabından alınmıştır.