Gelecek neslin eğitimi için gerçekten sorumluluk almadığımız sürece, kendimiz için ağıt yakmaktan başka bir şeyimiz yok. Eğitim, sağlam ve adil bir toplumun temelidir. 

Eğitim farkındalık, katılım ve liderlik getirir. Eğitim, topluluk, insan ve karşılıklı garanti yaratır. Eğitim, yoksulluk döngüsünü kırabilir. Gerçek eğitim ve mükemmelliğe yapılan yatırım; bize bir sonraki olimpiyatlarda veya ondan sonraki olimpiyatlarda bir madalya ve belki daha fazla Nobel Ödülü kazandırabilir. Kaliteli insan sermayesine sahibiz. Sahip olmadığımız şey, toplumumuzun doğasında bulunan yetenek ve yetenekleri besleyecek ve güçlendirecek verimli ve yeterince güçlü bir çerçevedir. Eğitim, modern ve başarılı bir ülkenin temelidir. Sağlam ve sağlıklı bir eğitim sistemi istiyorsak; öğretmenin maaşı, statüsü ve kamuoyu imajı da mucizevi bir şekilde gelişmelidir.

‘Dünyayı düzeltmek, eğitimi düzeltmek demektir’. Atasözünü sürekli tekrarlıyoruz. Bir toplum olarak gelişecek, ilerleyecek ve başarılı olacaksak, her şeyden önce biçimsel sistemler içinde ve dışında kaliteli, anlamlı ve biçimlendirici eğitime yatırım yapmalıyız.