Eskişehir'de bulunan Emirdağlılar, Emirdağ ve köylerinde bulunan Emirdağlılar, yurt dışında bulunan Emirdağlılar; Eskişehir'de bulunan 'Hasan Polatkan Havalimanı'nın genişletilmesini ve büyük uçakların gelip gitmesini istiyorlar.

Emirdağlılar; Hasan Polatkan Havalimanı'nın genişletilmesi konusunda yaptıkları ortak açıklamada, ''Eskişehir'de bulunan Hasan Polatkan Havalimanı genişletilirse, büyük uçaklarda gelir ve giderler. Aynı zamanda Eskişehir'in ekonomisi de canlanır. Emirdağlılar olarak; yurt dışındaki Devletlere gitmek için Eskişehir'den ve Emirdağ'dan: Ankara, İstanbul ve Antalya'daki havaalanlarına gidiyoruz. Aynı zamanda bu şehirlerden her gün yurt dışına uçaklar kalkıyor ve bu şehirlere geliyorlar. Eskişehir'de bulunan havaalanı yani havalimanı genişletilirse ve büyük uçaklar Eskişehir'den kalkarsa ve Eskişehir'e gelirlerse zorluk çekmeyeceğiz. Bizler yurt dışına gitmek için Ankara'ya, İstanbul'a ve Antalya'ya gitmek için zorluk çekiyoruz. Hatta uçaklara yetişemediğimiz zamanlarda oluyor ve biletimiz de iptal oluyor. Yıllarca bu sorunlar dile getirildi ama kimse çözüm bulmadı. Halbuki Yurt dışına gitmek için Eskişehir'de bulunan havaalanı yani havalimanı genişletilse ve büyük uçaklar Eskişehir'e gelip gitse ESKİŞEHİR HAVAALANI'nın trafiği artar ve artan trafikten ESKİŞEHİR'in EKONOMİSİ canlanır. Hem de yurt dışına gitmek için zaman kaybı olmaz ve uçaklara yetişemediğimiz durumlar olmaz'' dediler.

Emirdağlılar; ''Eskişehir'de 150 bin Emirdağlı yaşıyor. Emirdağ ve köylerinde 40 bin Emirdağlı yaşıyor. Belçika'da 130 Bin Emirdağlı yaşıyor. Almanya, Fransa, Danimarka, Hollanda, İngiltere ve diğer yurt dışında yaşayan çok sayıda Emirdağlı var. EMİRDAĞLILAR OLARAK BU SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ. Bu sorunumuz çözülmüş olsa; Eskişehir'deki Havaalanı genişletilse ve büyük uçaklarda Eskişehir'e gelse ve gitse; Eskişehirlilerde, Eskişehir Havalimanından faydalanacaklardır. YETKİLİLERDEN ve SİYASİLERDEN SORUNUMUZA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ. YETKİLİLER ve SİYASİLER ESKİŞEHİR'İN EKONOMİSİNİN CANLANMASINI İSTİYORSA, BU SORUNUMUZA ÇÖZÜM BULURLARSA SEVİNİRİZ'' dediler...