Eskişehir’in ekonomisine, sanayisine zarar verecek, Özellikle Emirdağlı Gurbetçi hemşerilerimizi oldukça mağdur edecek Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanının’’ uçuşlara kapatılması Emirdağlıları derinden üzmektedir.
Eskişehir – Brüksel uçuşları 2005 yılında başladı. 2012 yılında Ümre uçuşları başladı. 2016 yılında ise Haç uçuşları başladı. Eskişehir bu uçuşları başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Eskişehir – Emirdağ halkı çok memnunlar. Eskişehir – Afyon arası: 135 km. Eskişehir – Emirdağ arası: 111 km. Zafer Havalimanı ise Emirdağ’a tam 131 km. Eskişehir – Zafer Havalimanı arası ise: 125 km.


Eskişehir’de; haç ve Ümre’ye gidecek vatandaşlarımız duyumlarımıza göre, ‘’Zafer Havalimanını’’ kullanmazlar. Emirdağlı Gurbetçi hemşerilerimiz ise hiç kullanmazlar. Yurt dışına gidecek Emirdağlı hemşerilerimiz İstanbul’dan binerler, yine İstanbul’a inerler. Geçmiş yıllarda da böyle olmuştur.  Brüksel – Eskişehir arasında her hafta 4 gidiş ve 4 geliş uçuşlar yapılmaktadır. Yaz aylarında ise; bu uçuşlar haftada 30 sefer yapılmaktadır. 2021 yılında; Eskişehir’den yurt dışı uçuşlarda, 99 bin 987 yolcu taşınmıştır.
Eğer Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı uçuşa kapatılırsa, bu durum Eskişehir’in ekonomisine ve ticaretine engel olacaktır. Emirdağlı gurbetçi hemşerilerimizi de çile çektirmektir ve Eskişehir’i cezalandırmaktır. Uçuşların kapatılması demek, Eskişehir’e her yıl gelen çok sayıda Emirdağlı gurbetçi vatandaşlarımızın yaptığı ekonomik katkının uçup gitmesi demektir. İhracat rakamları ile övünen Eskişehir için uçuşların kapatılması, Eskişehir sanayisini zarara uğratacak demektir. Eskişehir, bir havacılık kentidir. Havacılık şehrinde uçuşları kapatmak Eskişehir ilinin ekonomisine, ticaretine zarar verecektir.


Eskişehir’de 180 bin Emirdağlı yaşamaktadır. Emirdağlıların her ailesinden bir kişi mutlaka yurt dışındadır. Yurt dışında çalışan Emirdağlılar, Eskişehir’den ev almaktadır ve Eskişehir’e geldikçe Eskişehir’de kalmaktadır. Emirdağlılar, Eskişehir’in ekonomisini, ticaretini geliştirmektedir.


Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanını kapatmayın ve yurt dışında yaşayan Emirdağlıları Eskişehir’den uzaklaştırmayın. Emirdağlılar, Eskişehir’in kalbidir ve ekonomisini ve ticaretini canlandırmaktadır. Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanını kapatma kararını bir daha gözden geçirin Eskişehir’deki çeşitli kuruluşlardan bilgi – alışverişi yapın. Emirdağlıları, Eskişehir’den soğutmayın, Emirdağlıları Eskişehir’den küstürmeyin.