Emirdağ- - Bolvadin karayolu üzerinde bulunan Emirdağ Devlet Hastanesi, halen Emirdağlılara hizmet vermektedir. Ama Emirdağ’da daha teşkilatlı  ‘’Devlet Hastanesi’nin yapılması, sağlık yönünden daha verimli olacaktır. Emirdağlılar genel kanısı; Emirdağ’da daha teşkilatlı  ‘’Devlet Hastanesi’nin Emirdağ – Eskişehir karayolu üzerinde ve Emirdağ’ına yakın bir yere yapılmasını arzulamaktadır.

Emirdağ’da daha teşkilatlı  ‘’Devlet Hastanesi’nin; Emirdağ – Eskişehir karayoluna yapılmasının düşünülmesi ve çeşitli Branşlar da doktorların gelmesi demektir. Aynı zamanda sağlık yönünden acil durumlarda hastalar, Eskişehir’deki sağlık kuruluşlarına daha çabuk ulaşacaklardır. Şu anda Emirdağ Devlet Hastanesi’nde hastalar, acil durumlarda Afyonkarahisar’a veya Eskişehir’e sevk edilmektedir. Ama hastaların büyük çoğunluğu, acil durumlarda Eskişehir’e sev edilmesini istemektedirler. Çünkü Emirdağlı hastaların çoğunluğunun Eskişehir’de evleri bulunmaktadır. Emirdağlı hastalar; sağlık yönünden Eskişehir’deki hastanelerden taburcu olduktan sonra, Eskişehir’deki evlerin de istirahat etmektedirler.

Teşkilatlı olarak yeni yapılması düşünülen Emirdağ Devlet Hastanesi’nin; Emirdağ – Eskişehir karayolu üzerinde ve Emirdağ’ına yakın bir mesafede yapılırsa; Acil durumlarda ve Emirdağ’da bulunmayan başka Branşlarda doktorlara yetiştirmek için, Eskişehir’deki hastanelere yetiştirmek daha kolay olacaktır. Eskişehir’de halen 150 bin Emirdağlı yaşamaktadır. Emirdağ – Eskişehir arası 110 km. Emirdağlıların, Eskişehir ile her yönden çok kuvvetli bağlantıları vardır.