Öncelikle bir Sivrihisarlı olarak Sivrihisar Dövme Sucuk Festivaline karşı değilim. İlçemizin tanıtımı açısından da oldukça önemli bir organizasyon olarak değerlendiriyorum. Ancak ülke olarak ekonomik zorluklar geçirdiğimiz de aşikar.

Yaklaşık 20 bin kişinin katılım sağladığı festivalde 6 ton sucuk, 3 bin adet yumurta, onbinlerce ekmek sadece bir öğünlüğüne festivale katılım sağlayan kişilerin karınlarını doyurdu.

Edindiğim bilgilere göre bu festival nedeniyle 1 milyon lira civarında bir harcama yapılmış. Ne kadar harcandı tam olarak bilmiyorum ancak yazıma 1 milyon TL rakamı üzerinden devam edeceğim.

Peki 1 milyon TL ile sucuk festivali düzenlemek yerine başka neler yapılabilirdi.

Tanesi 250 TL’den 4 bin çocuğumuza kışlık mont alınabilirdi.

Veya…

100 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 1000 TL eğitim destek bursu verilebilirdi.

Veya…

Ortalama 500 TL’den toplam 2 bin yoksul aileye fatura yardımı yapabilirdi.

Veya…

250 TL maliyetli 4 bin adet gıda kolisi 4 bin yoksul aileye ulaştırılabilirdi.

Bunun gibi daha onlarca örnek sayılabilir.

Yazımın başında belirttiğim gibi. Sivrihisar Dövme Sucuk Festivaline asla karşı değilim. Ancak insanların faturalarını ödemekte zorlandığı, evine gıda alırken oldukça sıkıntılar yaşadığı böyle bir dönemde Hamid Yüzügüllü başkana festival düzenlemek değil, ihtiyaç sahiplerinin yardımına (daha fazla) koşmak yakışırdı.

Son olarak 5 Şubat 2022 tarihinde konu ile ilgili attığım twit için ses getirmedi diyenler olmuş. 13 bin 600 okunan bir twit hiç ses getirmez mi? Yeniden hatırlatayım, ben Sivrihisarlıyım. Sosyal medyaya yansımasa da konu ile alakalı çok fazla geri dönüş aldım.

Buyurun bu da 13 bin 600 okunduğunun belgesi…