Pek çok şey konuşuluyor üniversite sınavlarıyla ilgili…

En çok konuşulan şu:  ’’Üniversite sınavı haksızlık...  Hiçbir ülkede böyle saçma sınav yok.

Bu sözleri söyleyenler sınavın haksızlığını giderebilmek için ne yapıyorlar. HİİİİİÇ!

Çözüm üretmeyeceklerse neden benim zaten kafası karışmış, onca dersin arasında cebelleşen öğrencimin kafasını biraz daha karıştırıyorlar.

Lütfen, bu tür sözlere bakarak, zaten sınav haksızlık, ben bu sınava hazırlanmam diyerek küçük çocuklar gibi ‘’Bana ne, bana ne…’’diye tepinmeye başlamayın. Siz, aklı başında, kocaman insanlarsınız.

Sizin ülkenizde sınav denilen şey var da başka ülkeler de yok mu? Her ülke kendine göre sınav sistemi belirlemiş. Kısacası,’’Keşke bu ülkede doğmasaydım.’’ Teziniz şimdiden çürümüş oldu. Elini kolunu sallaya sallaya hiç çaba göstermeden üniversitede okuma hakkı hiçbir ülkede yok.

Hatta bazı ülkelerde sınav sistemi öyle acımasız ki bu ülkede doğduğunuza pişman olmak şöyle dursun, sevineceksiniz bile. Okul ortalamanızı hiçe sayarak lise bitiminden sonra bir ay süren klasik sınav sonucunda belirliyor bazı ülkeler üniversiteye yerleşenlerini. Ortaokuldan başlayarak her yıl yapılan sınav sonuçlarının ortalamasına göre yerleştiriyor bazı ülkeler öğrencilerini.

Sözün kısası bu konuya kafayı takmak, sınavdan kaçmak için bahaneler aramak boş…

Sınava hazırlanan değerli öğrencim, senden özel bir ricam var. Lütfen üniversite sınavını haksızlık olarak gösterip seni çalışmaktan soğutacak, motivasyonunu azaltacak her türlü düşünceden uzak dur.  Çünkü bu senin için daha hayırlı olacaktır. Bırak birileri sınav haksızlık teraneleri okusun, sen aldırma, yoluna devam et, işine bak …(Hadi, göreyim seni…)

Bence üniversite sınavı bu ülkede en adil şey… Torpil yok, adam kayırmaca hiç yok… Senin babanın kim olduğu hiç önemli değil… Kısaca orada herkes eşit… Şimdi soruyorum değerli öğrencim, herkesin eşit olduğu bu sınavı neden bir fırsat olarak değerlendirmiyorsun da senin hiçbir işine yaramayacak boş düşüncelere takılıp da moralini bozuyorsun…

Şimdi yaslan arkana ve düşün :‘’Bu fırsatı nasıl değerlendirebilirim.