AK Parti İl Başkanları geçmişte; “vefa yok, geçmiş dönemlerde teşkilat başkanlığı, belediye başkanlığı, yönetimlerde görev alanlar ve belediye ile il genel meclis üyeliği yapanlar düzenlenen etkinliklere davet edilmiyorlar” diye eleştiriliyordu.

Bu eleştirilere zaman zaman ben de, köşemde değiniyordum.

Eleştiri yapanlarda sonuna kadar haklılardı.

Sadece seçimden seçime hatırlanıyorlardı.

O da, seçim çalışma ekibinde yer almaları daveti idi.

Parti içerisindeki birlik beraberlik giderek yok olmaya başlamıştı.

“Küskünler grubu” oluşmuştu.

Bunlar zaman zaman bir yerlerde toplanarak, il başkanı başta olmak üzere Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlarını, ”Bunlarda vefa denilen bir duygu yok. Bizler partinin en zor günlerinde görev yaptık. Partiye sahip çıktık ve büyüttük. Ama bugünkü yönetim kadrosundakiler bizleri unuttular. Sadece seçimden seçime akıllarına geliyoruz” diye sitem ediyorlardı.

Bu eleştiriler 24 Haziran öncesi İl Başkanlığı koltuğunda oturan Dündar Ünlü’nün de kulağına gitti…

O günlerde yeni İl Başkanı olan Ünlü, ilk kez “İl Danışma Kurulu” toplantısına geçmişte partinin il ve ilçe başkanlıkları ile eski milletvekilleri, belediye ve il genel meclisi üyeliği yapmış isimleri davet ederek küskünlükleri, kırgınlıkları ortadan kaldırmayı başardı.

BİRLİK, BERABERLİK

YENİDEN OLUŞTU

2016 yılındaki Ramazan’da düzenlediği iftar yemeğine de aynı isimleri çağırdı…

Dündar Ünlü’nün 2017’de 3’ncüsünü düzenlediği “vefa yemeği” geçen yıllara nazaran daha kalabalıktı…

Geçmiş yıllarda göremediğim simalarda vardı…

Demek ki, bu iftar yemekleri sayesinde parti içerisinde oluşan “kırgınlar grubu” dağılmış…

“Vefasızlıktan dolayı kırgınız” diyenler, Dündar Ünlü’nün kendilerini tek tek arayarak “vefa yemeğine” davet etmesiyle partiye dönmüşlerdi.

Geçen yılki iftar yemeğinde, partinin kurulduğu ilk yıllardan itibaren il, ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı ile il genel ve belediye meclis üyeliği yapmış isimleri gördüğümde, ”parti içi muhalefet dağılmış” diye yorumladım…

Parti içerisinde birlik-beraberliği yeniden sağlamayı başaran başta İl Başkanı Dündar Ünlü ile Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ile Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, 2019 seçimlerinde merkezdeki başta Büyükşehir olmak üzere üç belediye başkanlığı koltuğuna AK Partili başkanları oturtmayı hedef seçmişlerdi.

Bu yıl “vefa yemeği seçime denk geldi.

Bu yılkını Dündar’ın milletvekili aday adaylığı için istifasından sonra İl Başkan vekilli olan Murat Özcan düzenledi.

Murat Özcan, teşkilatlara yabancı isim değil.

Odunpazarı, Tepebaşı ve dış ilçe başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yakından tanıdığı isimdi.

Yine Nabi Avcı’nın önderliğinde düzenlenen yemeğin bu yıl seçim öncesine denk gelmesiyle katılım geçmiş yıllardan daha fazla oldu.

“2019’DA ESKİŞEHİR’İ

AKP’Lİ BELEDİYEYE

KAVUŞTURACAĞIZ”

Yemekten sonra geçen yıllarda olduğu gibi Eskişehir Milletvekillerinin ağabeyi Nabi Avcı kısa bir konuşma yapmış, o konuşmasında 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1. Turda yeniden seçileceğini, AK Parti’nin ise hem Türkiye genelinde hem de Eskişehir’de sandıktan birinci parti çıkacağını üzerine basa basa söyledi.

Avcı, 2019 da yapılacak yerel seçimlerinde ise hedeflerinin başta, “Büyükşehir Belediyesi” olmak üzere Odunpazarı, Tepebaşı ve diğer 12 dış ilçe belediyelerin koltuklarına AK Parti’nin adaylarını oturtmak olduğuna da dikkat çekti.

Nabi Avcı Eskişehir Milletvekillerinin arasında en yaşlısı, en kıdemlisi ve siyasette tecrübeli bir isim.

Mazbatasını aldıktan sonra Adliye’nin önünde 24 Haziran seçimleriyle ilgili konuştu.

“Seçim artık geride kaldı, şimdi hizmet zamanı. Az laf çok iş” dedi.

Kendisine, “2019’un Mart ayında yerel seçimler yapılacak. 7 ay kaldı. Geçen yıl iftar yemeğinde hedefinizin 12 dış ilçe ile Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerine AK Partili adayların oturacağını söylemiştiniz. 24 Haziran seçimlerinden sonra düşünceniz değişti mi?” Diye sordum.

Cevabı şöyle oldu:

24 Haziran da hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tekrar seçildi. Eskişehir’de ve Türkiye genelinde yine sandıktan birinci parti olarak çıktık. Bu sonuç 2019 hedefimizi daha da güçlendirdi. Eskişehir merkezindeki ve ilçelerdeki tüm belediyeleri AK Partili başkanlarla buluşturacağız. Bizde bir seçim biter, ertesi gün başka bir seçimin çalışması başlar. TBMM yeni milletvekilleriyle açılacak. Meclis Başkanı seçilecek. Milletvekilleri yemin edecek ve daha sonra meclis yeniden tatile girecek. Biz o tatil döneminde gerek il merkezini gerekse ilçeleri dolaşarak seçmenlere teşekkür edeceğiz, hem de yerel seçim için çalışma başlatacağız.”

2019 yılında seçmenin tercihi hangi partiden ve adaylardan olur bilemem.

Ancak, AK Partililer 24 Haziran seçimlerinde gösterdikleri performansın üzerine koyarak çalışırlarsa hedeflerine ulaşabilirler.

CHP’NİN 2019’DA İŞİ ZOR

Mahmudiye ve Han Belediye Başkanlıkları koltuklarında CHP’li, Alpu, Beylikova, Çifteler, Günyüzü, Mihalıççık, Mihalgazi, İnönü, Sarıcakaya, Seyitgazi, Sivrihisar Belediyelerinin başkanlık koltuklarında ise AK Partili isimler oturuyor.

AK Partili Belediye Başkanlarının hizmet ettikleri ilçeleri gezdim.

Geçmişte de gezmiştim.

Yapılan hizmetleri tek tek yazmaya kalksam sayfalar yetmez.

İktidar partisinin belediye başkanı olmalarının avantajlarından ciddi olarak yararlanmışlar.

İlçelerde yaşayanlar yapılan hizmetlerden çok memnun.

2019 da yapılacak olan yerel seçimlerde Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkan adayları kimler olur bilmem ama 12 ilçedeki başkanlar tekrar aday olsunlar kesin kazanırlar.

24 Haziran seçim sonuçlarına baktığımda bunu çok rahat görebiliyorum.

CHP’nin 2019 da ki mahalli seçimler de ilçelerde işi zor…

- - - - -