Cumartesi günü Doktorlar Caddesindeki meşhur 6. Nolu Bank’ta dostlarla otururken CHP’li bir arkadaş ile karşılaştık.

Kendisini tanıdığımdan beri CHP’de siyaset yapıyor.

Geçmişte yönetimlerde de bulundu.

Kendisini yakalamışken CHP’de ilçe belediye başkan aday adaylarının kimler olabileceğini sordum.

İlçe derken dış ilçeleri kastettim.

Büyükşehir’de Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı’nda Kazım Kurt ve Tepebaşında ise Ahmet Ataç’ın yerlerini koruduklarını söyledim.

“Sayın Kılıçdaroğlu Eskişehir’e geldiğinde merkezdeki üç belediye başkanın yollarına devam edeceklerini açıkladı” dedim.

“Hayır” dedi.

“Siz gazeteciler işinize geldiğini anlıyor, gelmediyse es geçiyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu ‘Hocam Eskişehir size emanet’ derken Büyükşehir Belediyesini kastetti. Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkan adayları Merkez Karar Yönetim Kurulunda belirlenecek. Adaylar kim olur bilemem. Ancak özellikle Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı için farklı isimlerinde CHP Genel Merkezinde konuşulduğunu duyuyorum” diyerek beni meraklandırdı!

“Kimmiş bu isimler?” diye sorduğumda;

“Yuh sen duymadıysan bu senin ayıbın” diyerek de, benim merakımı daha da artırdı!

“Gerçekten duymadım” diyerek ağzından baklayı çıkarmasını bekledim.

“Erman Gölet ile Ayhan Boyer’in isimlerinin konuşulduğunu gerçekten duymadın mı?” diye sordu.

“Erman Gölet ile Yılmaz Hoca’nın arası limoni. Bunu Eskişehir’de bilmeyen yoktur herhalde. Sağır Sultan bile duymuştur. Hoca’ya birileri Erman Gölet’in aday olması konusunda yardımcı olmasını rica etmiş. Yılmaz Hoca da ‘Kazım Kurt ne olacak?’ diye sormuş. Onlarda Kazım Başkanın birileri tarafından çok yıpratıldığını, aday yapılması halinde daha çok yıpratılacağını iddia etmişler” dedi.

“Peki, Ayhan Boyer adını kim gündeme getirdi? Ayhan Boyer ile kim görüşmüş, kendisi kabul etmiş mi? Bildiğim kadarıyla Ayhan Başkan’ın bir talebi yok. Olsa idi kesin duyardım. En yakınındaki kişiler benim arkadaşım” dedim.

Şöyle cevap verdi:

“Ayhan Boyer’in başkanlık talebi yok. Böyle bir beklentisi de yok. Ancak Yılmaz Hoca’ya ‘başkan adayı olması halinde destekler misiniz? diye sorulunca, ‘Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda söz veremem. Ama Belediye Meclis Üyeliği konusunda kendisine destek veririm. Belediye Başkanlığı yapmış, tecrübeli bir isim. Bu tür insanlar mecliste bana çok lazım. Kabul ederse meclis üyesi adaylığına ismini ön sıralara yazdırırım.”

AYHAN BOYER ADAY OLUR MU?

Ayhan Boyer Odunpazarı Belediyesi’nin kurucu başkanı.

Bugün Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, onun döneminde yapılan başkanlık binasındaki makam odasında oturuyor.

Kıt imkânlara ve kısıtlı bütçeye rağmen Odunpazarı Belediyesine yeni bir hizmet binası kazandırmıştı.

5 yıllık hizmet döneminde bugün hala konuşulan hizmetlere imza attı.

Yıllar sonra tekrar Odunpazarı Belediye Başkanlığını düşünür mü? Aday olur mu? En azından CHP MYK tarafından aday gösterilir mi? Bilemem.

Aday olması halinde Eskişehirlilerden büyük destek göreceğine inanıyorum.

Anlayacağınız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir ziyaretinde sadece Yılmaz Hoca’ya adaylık için söz vermiş.

Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkan adayları partinin en yetkili kurulu olan Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri tarafından belirlenecek.

Herhalde MYK Üyeleri ve Kılıçdaroğlu, Odunpazarı, Tepebaşı ve dış ilçelerin adaylarını belirlemeden önce Yılmaz Hoca’nın da görüşünü alacaktır.

Ben Yılmaz Hoca’nın Kazım Kurt ve Ahmet Ataç’ın yerine yeni isimlerin aday yapılmasına sıcak bakacağını düşünmüyorum.