Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen’in 1 numaralı şubesinde delege seçimlerinin başlamasıyla kongre süreci de başladı.

Sosyal Medya’dan takip ettiğim kadarıyla üyeler tercihlerini değişimden yana yapıyorlar.

Demek ki Eğitim Bir-Sen’in 1. Nolu Şubesinin üyelerin çoğunluğu “artık değişim istiyoruz” diyor.

Yani mevcut Başkan Muammer Karaman’a “yeter artık”, başkan adayı Ahmet Berberler’e de “seninle yola devam etmek istiyoruz” mesajı veriliyor.

Karaman, sendika üyelerinin hepsini kucaklayamadı.

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Gazetesin de Arif Ambar kardeşim Muammer Karaman için şunları yazmıştı.

“Eylem yapmayı seven, siyasi söylemleri olan, sert açıklamalar yapan, diğer eğitim sendikalarına üye olan öğretmenlerle pek de haşır neşir olmayan, belli bir siyasi görüşün dışındaki öğretmenlerin okullarda yönetici olmalarını çok da istemeyen; yani liyakati, sadece başkan olduğu ve dahi, kendine yakın sendika üyeleri içerisinde uygulayan vesaire. Daha anlaşılır bir ifadeyle söylemek gerekirse; liyakati uygulamayan.”

Böyle düşünen eğitimci sayısı Karaman’ın tahmin ettiğinden daha fazla, işte bunun için, “değişim şart” diyorlar.

AHMET BERBERLER DAHA AĞIR BASIYOR

Eğitim Bir-Sen 1. Nolu Şube Başkan adayı Ahmet Berberler ile hiç bir araya gelmedik, kendisini tanımıyordum.

Adını “Eğitim Bir-Sen 1. Nolu Şube başkan adayı” olarak duyuyordum.

Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 15 gün önce idi. Sosyal Medya hesabına tanışmak istediğimi, isterse www.eskisehirsonhaber.com’a röportaj yapabileceğimi yazdım.

İki gün sonra cevap verdi.

“Delege seçimleri için üyelerimizi çalıştıkları okullarda ziyaret ediyorum. İlçelerdeki okullara da gidiyoruz. Bu çalışmalarımız geç saatlere kadar sürüyor. Geç cevap verdiğim için kusuruma bakmayın. Gündüz müsait olmayabilir. Akşam 19.00’dan sonra sizin için de uygunsa görüşebiliriz.”

Gün belirleyip bir mekânda buluştuk.

İlk kez yüz yüze geldik.

Beni medyadan tanıdığını söyledi.

Bir saati aşkın yanında kendisine destek veren ekip arkadaşlarıyla birlikte sohbet ettik.

20 dakikaya yakında www.eskisehirsonhaber.com’un canlı yayınında projelerini ve eğitim çalışanlarının sorunlarını anlattı.

Ahmet Berberler’in şu ifadeleri oldukça dikkat çekiciydi:

“Eğitim Bir Sen yetkili sendika. Durum böyle olunca, diğer sendikalara üye olan öğretmen arkadaşlarımıza karşı da sorumluluğumuz var. Onların da sorunlarını dinleyip, çözüm üretmeye çalışacağız. Onların da görüşlerinden faydalanacağız. Yani siyasi manada, dünyevi manada olmasa da mesleki manada fikir alışverişi yapmalıyız. Bu demokrasinin gelişmesi anlamında da oldukça önemlidir. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikalarının başkanlarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunacağız. Eğitim çalışanlarının sorunlarını yeri geldiğinde birlikte gündeme getiririz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, ancak sorunlar bir ise birlikte hakkımızı savunmak için adım atarız. Sonuçta sendikalar hak arama mücadelesinin yapıldığı yerlerdir.”

“Bir elin nesi var, iki elin sesi var” atasözünden yola çıkma düşüncesinden dolayı Ahmet Berberleri kutladım.

“Ne gibi vaatleriniz var?” soruma ise şöyle cevap verdi:

“Sosyal İşler Komisyonu, Eğitim Akademi Komisyonu, Gençlik Komisyonu, AR-GE Proje Komisyonu, Yayın Komisyonu isimlerinde yeni faaliyet alanları oluşturulacak. Sağlık, gıda, giyim ve spor alanlarında, öğretmenlere dönük indirim anlaşmaları yapılacak. Eğitim öğretim iş kolunda çalışanların istek ve şikâyetlerinin aktarılabileceği “Turkuaz Masa” isimli bir çözüm merkezi kurulacak. Bu projenin Türkiye’deki belediyelerde de uygulandığını söyleyebiliriz. Örneğin Beyaz Masa, Mavi Masa, Halk Masası gibi.”

Eğitim Bir-Sen 1. Nolu Şubesi üyelerinin boşuna “değişim istiyoruz” demediklerini kendisiyle bir saate yakın sohbet edince daha iyi anladım.

Yolun açık olsun Ahmet Berberler Hocam ve yol arkadaşları.