Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’nın boynunda Sakaryaspor atkısı ile bir fotoğrafı yer aldı.
Bu fotoğrafı görenler adeta mal bulmuş mağribi gibi sevindiler!
Ve ardından başladılar eleştirilere.
“Vay efendim bizim düşmanımız Sakaryaspor’un atkısını boynuna nasıl takarmış? O atkıyı boynuna takarken Eskişehir Milletvekili olduğunuzu unuttunuz mu? Eskişehirspor’a destek olmuyorsunuz.  Birde boynunuza Sakaryaspor atkısı takıyorsun” gibi ipe sapa gelmez eleştiriler.
Sanki Nabi Hoca, bugüne kadar Siyah-Kırmızılı kulübe en ufak yardımda bulunmamış, sanki destek arayışlarına öncülük etmemiş.  
Gerek bakanlığı gerekse milletvekilliği dönemlerinde Eskişehirspor’a yanlış hatırlamıyorsam 10 bin liraya yakın kaynak bulmuştu.
Eskiler Hafiza-i beşer nisyan ile malüldür derler ya aynen öyle oldu.
O bulduğu kaynağın üzerinden 2-3 yıl geçince maalesef unutuldu!
Bugün de Siyah-Kırmızılı Kulübe kaynak bulamadığı için yine birileri tarafından eleştiriliyor.
Ne yani Nabi Hoca, Eskişehirspor’a kaynak bulacağım diye birilerini tehdit mi etsin?
“Eskişehirspor’a yardım etmezsen asarım keserim mi?” diyecek.
Kent merkezi nüfusu 800 bine dayanmış. Eskişehir’de Eskişehirspor’a yardım etmesi gerekenler üzerine düşeni yaptılar da, bir tek Nabi Hoca mı yapmadı?
Nabi Hoca fabrikatör değil. Tüccar değil. Sanayici değil.
Organize Sanayi Bölgesinde fabrikaları mı var?
Bu fabrikalar 24 saat boyunca para mı basıyor?
Sonuçta eski bakan ve milletvekili.
Bu eleştirileri bence hiç ama hiç hak etmiyor.

Gelelim Sakaryaspor atkısını boynuna nasıl taktığına.
Prof. Dr. Nabi Avcı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nin 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının başladığı ilk gün olan 24 Eylül 2018 günü açılış dersi için konuşmacı olarak davet ediliyor.
İlk ders konuşması Sakarya Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılacak. “Lisede Öğretmen ve Öğrenci Olmak” başlıklı konunun ele alındığı programda Avcı, bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştıktan sonra Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın daveti üzerine makamına misafir oluyor. Başkan Alemdar, Milli Eğitim ve Kültür – Turizm eski Bakanı olan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’ya, Serdivan Belediyesi’nin Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nin yapmış olduğu kültür ve sanat çalışmaları hakkında bilgi veriyor. 
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, özellikle gençlerin bilgi ve birikimlerinden istifade edebilmeleri noktasında Eski Bakan ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’ya teşekkür ederek Sakaryaspor atkısını boynuna takıyor ve Serdivan Fikir ve Sanat Akademisinin açılışına da davet ediyor.
Nabi Hoca’da, Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde katılımcılarla bir araya gelmekten memnuniyet duyacağını ifade ederek Başkan Yusuf Alemdar’a çalışmalarının yanı sıra nazik daveti için de teşekkür ediyor. 
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın Nabi Hoca’nın boynuna taktığı Sakaryaspor atkısını birileri, sanki Nabi Hoca,”Sakaryaspor’a maddi destek olmuş” gibi büyütüp eleştiri yağmuruna tutması büyük haksızlık değil mi?
Unutmayın Nabi Avcı Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı.
Her gittiği ilde kendisine o illerin spor kulüplerinin atkıları boynuna takıldı.
“Ben Eskişehir Milletvekiliyim. Eskişehirsporluyum. Bu boyun atkılarını takamam” demiş olsaydı doğru olur muydu? 
Eskişehir Milletvekili ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bakanı olduğunu da unutmayalım.
Her ne kadar bugün o koltuklarda oturmuyor olsa da akademik bir kimliği, büyük bir birikimi var.  
Acımasız eleştiriler konvoyuna katılacağınız, ülkenin neresine gitse hala bakan gibi karşılanan, mütevazı kişiliğiyle büyük küçük tüm halkın gönlüne girmeyi başaran Nabi Hoca ile gurur duyun! 
Eleştireceğinize fikirlerinden yararlanmaya çalışın. İnanın bu hepiniz için çok daha yararlı olacaktır.

Bugün “boynuna Sakaryaspor atkısı taktı” diye eleştirenler, Kültür ve Turizm Bakanı iken 2017 yılının Şubat ayında İstanbul da Beşiktaş Spor Kulübünün Vodafone Arena'da düzenlenmesi tamamlanan Beşiktaş Spor Kulübü Müzesinin açılışını yaptığını, hatta bu açılışta Kulüp Başkanı Fikret Orman’ın üzerinde “Nabi Avcı” yazılı Beşiktaş Forması ile “Kara Kartal” heykeli hediye ettiğini görselerdi herhalde Eskişehir’e sokmazlardı!
Bırakın bu basit işleri.
Eskişehirspor taraftarı 1965 yılından bu yana, bu ülkeye Fair-Playi öğreten, centilmenlikten asla taviz vermeyen büyük bir hoşgörü ve savda grubudur
Esas Eskişehirspor’a yardım etmeyen, kılını kıpırdatmayan Eskişehirlilere yüzünüzü dönün, onlara bir şeyler söyleyin de hiç olmaza Ocak ayına kadar transfer tahtasının açılmasına yardımcı olun.