AK Parti’de belediye başkan ve belediye meclis üyeliği aday adaylıkları için müracaatlar 5 Kasım’da başladı.

Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanlığı için aday adayı olmak istediklerini açıklayanlar oldu. Bazı isimlerde henüz nabız yoklaması yapıyor.

Ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Milletvekilleri Harun Karacan ile Nabi Avcı’nın dışında konuşulan kimse yok. 

Daha doğrusu varda. Kimse ciddiye almıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de sandalye sayısı kritik olmasından dolayı 2-3 milletvekilinin dışında, milletvekillerinin belediye başkan adaylıklarına sıcak bakmadığını konuşuluyor.

Bu durumda Nabi Avcı ve Harun Karacan’ın adaylıkları da zora girdi.

AK Parti Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen’in karşısına marka bir isim arıyor.

AK Parti’ye yakın bir isimle Sağlık Çay Bahçesinde karşılaştık.

Masasına davet etti.

10 dakika kadar oturdum.

“AK Parti’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Nabi Hoca ve Harun Karacan’ın ismi gündemde. Birileri de ETO Başkanı Metin Güler’e teklif götürüleceğini iddia ediyor. Milletvekillerinin aday olmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıcak bakmadığı yazılıyor. AK Parti Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkan adayı bulamıyor mu?” diye sordum.

“Aslında isim çok” dedi.

“Ama seçimi kiminle kazanırız?” diye isimler üzerinde araştırma yapıldığını biliyorum.

“Mesela kim?” diye sordum.

Önce söylemek istemedi.

Ben ısrar edince söylemek zorunda kaldı.

“Demokrat Parti döneminde Eskişehir den 4 dönem milletvekili seçilen 3 dönem Maliye Bakanlığı yapan Türk siyasetinin tanıdığı en çalışkan isimlerinden birisi olan demokrasi şehidi Eskişehirli Hasan Polatkan’ın torunu Hasan Polatkan Atlı. Hasan Polatkan'ın kızı Nilgün Polatkan Atlı’nın oğlu. Dönemin Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı, Hasan Polatkan Kültür Merkezi’ni açmıştı. Hasan Polat’ın torunu Hasan Polatkan Atlı da gelmişti. Sevilen sayılan bir işadamı. Biliyorsunuz rahmetli Hasan Polatkan Kırım Tatarı kökenli idi. Eskişehir’de Hasan Polatkan ismi hala hafızalarda. Kiminle sohbet etseniz Hasan Polat’ın adını dillendirdiğinizde rahmet okurlar. Ben Hasan Polat’ın torunu Hasan Polatkan Atlı’ya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının teklif edildiğini duydum. Kabul ederse dedesinin memleketi olan, hatıraları hala yaşatılan Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen’in karşısında dişe diş mücadele edeceğine ve hatta seçimi de kazanacağına inanıyorum.”

AK Parti’nin üst düzey yöneticilerine Hasan Polatkan Atlı’ya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için teklif götürülüp götürülmediğini sordum.

“Evet” veya “hayır” diyen olmadı.

Bu demek oluyor ki, Hasan Polat’ın torunu Hasan Polatkan Atlı, AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşündüğü isimlerden birisi.

ÇAKIRÖZER: “ADAYLIĞIM

SÖZ KONUSU DEĞİL”

Etveki hafta Anadolu Gazetesi Yazarlarından Arif Anbar köşesinde,” CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’inde Odunpazarı Belediye Başkan adaylığına sıcak bakıyor” diye yazmıştı.

Bu yazının yayınlandığı gün Arif Anbar’a telefon ederek kaynağın doğru olup olmadığını sordum.

“Abi kaynak yüzde yüz doğru” demişti.

Bunun üzerine Utku Çakırözer’e telefon ettim.

Yurt dışında olduğundan dolayı kendisine ulaşamadım.

Cumartesi günü bir etkinlikte karşılaştık.

“Odunpazarı Belediye Başkan adayımı olmak istiyorsun?” diye sordum.

Verdiği yanıt şöyle oldu:

“Benim Odunpazarı Belediye Başkanı olmak için kulis yaptığım iddiaları gerçek dışıdır. Bu iddiayı gündeme getiren gazeteci meslektaşım kısa süre önce yine beni Tepebaşı Belediye Başkan adayları arasında sıralamıştı. Tüm bunlar gerçek dışı spekülasyonlar. Benim her iki belediye başkanlığına yönelik hiçbir niyet, beklenti ya da girişimim yoktur. Çünkü Eskişehir halkının teveccühüyle Gazi Meclisimizde 25, 26 ve 27. Dönem Eskişehir Milletvekilliği görevini üstlenmekten çok büyük onur duyuyorum. Ve bu onurlu görevi, ağır sorumluluğu layığıyla yerine getirebilmek için elimden gelen tüm çabayı gösteriyorum. Bu onurlu görevde milletvekili olarak Eskişehir’imize, Eskişehirlilerimize, ülkemize hizmet için çalışmaktan memnunum. Ve belediye başkanlığı yönünde bir arayışım da bulunmamakta. Dolayısıyla, Odunpazarı ya da Tepebaşı Belediye Başkanı olmak istediğim, bunun için kulis yaptığım iddiası tamamen gerçek dışıdır.”

SANAYİCİLER ESKİŞEHİRSPOR

İÇİN GECE DÜZENLEYECEK

Eskişehirspor Kulübü tarihinin en zor günlerini yaşıyor.

Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanları ve taraftarların dışında kimse yardım etmek için kılını kıpırdatmıyor.

Kampanyalar başlatıldı.

Onlarda gereken ilgiyi görmedi.

Pazar günü Eskişehir’in sevilen isimlerinden olan Soner Çam kardeşim ofisine kahve içmeye davet etti.

Birkaç kez daha davet etmişti.

Fırsat olmamıştı.

Bu kez kabul ettim.

Siyaset, ekonomi konuştuktan sonra söz döndü dolandı Eskişehirspor’a geldi.

“Eskişehirspor’a kimse yardım etmiyor” dediğimde “orada dur” dedi.

Ve şunları söyledi:

“Abi ben Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli ile tek tek görüştüm. Eskişehirspor’a destek olma adına bir gece düzenleyelim, bu gece için tanesi 2 bin 500 TL’ye bilet satalım. Geliri Eskişehirspor’a kalsın. Geceye Eskişehirlilerin sevdiği sanatçı dostlarımız olan Kubat ile Mithat Körler’i de davet edelim. Ben bu iki sanatçı kardeşimle görüştüm. Onlar ücret almayacaklar. Bu geceyi Anemon’da yapalım. Bin sanayici eşleriyle katılsa 2,5 Milyon TL eder. Bunu bir de Aralık ayı sonu veya Ocak ayı başında düzenlesek 5 Milyon TL toplamış oluruz. Bu da Eskişehirspor’un bir yarasına merhem olur” dedim.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ile de görüşmüş.

Ünal’da sıcak bakmış.

Sanayiciler de olumlu yaklaşmış.

Büyük bir ihtimalle 17 Kasım Cumartesi günü gece yapılacak.

Bu konuda fikir babalığı yapan sevgili Soner Çam kardeşimi kutluyorum.

Toplanan para İcra Kurulu’na teslim edilecek.

- - - - - - -